Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost uvjerljivo slavila protiv Dinamo Tbilisija u Ligi prvaka

event 19.10.2019.

Vaterpolisti Mladosti uvjerljivo su slavili u prvoj domaćoj utakmici u Ligi prvaka. Žapci su bili bolji od Dinama iz Tbilisija rezultatom 21:11 (8:2, 3:1, 6:4, 4:4) i time upisali prva tri boda u natjecanju najboljih europskih klubova. Najbolji strijelac u redovima Mladosti bio je Cosmin Radu s pet pogodaka dok je kod gostiju najučnikovitiji bio […]

Vaterpolisti Mladosti uvjerljivo su slavili u prvoj domaćoj utakmici u Ligi prvaka. Žapci su bili bolji od Dinama iz Tbilisija rezultatom 21:11 (8:2, 3:1, 6:4, 4:4) i time upisali prva tri boda u natjecanju najboljih europskih klubova. Najbolji strijelac u redovima Mladosti bio je Cosmin Radu s pet pogodaka dok je kod gostiju najučnikovitiji bio Marko Jelača s četiri pogotka.

”Do pobjede smo došli i lakše od očekivanog. Ušli smo fokusirano u utakmicu i odradili dobar posao od samog početka. Pred kraj susreta malo nam je popustila koncentracija i došlo je do malog opuštanja u obrani. Razlika u kvaliteti je najviše pridonijela pobjedi, kao i naš ritam te duža klupa. Teško je parirati jednoj ozbiljnoj, sustavnoj igri kao što je naša. Zadovoljan sam i mislim da su gledatelji došli na svoje, nadam se da ćemo tako nastaviti i u idućim utakmicama!” – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Žapci su bolje ušli u utkamicu i prvu četvrtinu završili s visokih 8:2. Zagrebačka momčad dominirala je i ostatkom susreta te dobrom igrom u napadu i obrani izborila pobjedu. Uz Radu, učinkoviti su bili i Lovre Miloš, Miloš Ćuk, Konstantin Harkov i Josip Vrlić s po tri pogotka. Bili su učinkoviti i vratari; Ivan Marcelić je imao šest, a Jerko Jurlina pet obrana.

”Bila je dobra utkamica, mislim da smo u obrani i napadu odradili kako smo se dogovorili. Na kraju je ispalo lakše nego što smo očekivali, odradili smo dobro prvu domaću utakmicu i idemo dalje na iduće izazove. Hvala i publici koja nas je bodrila u velikom broju, nadam se da će tako nastaviti i u idućim utakmicama!” – izjavio je nakon utakmice igrač Mladosti Lovre Miloš.

Za HAVK Mladost igrali su Ivan Marcelić (6 obrana), Cosmin Radu (5), Lovre Miloš (3), Matias Biljaka, Miloš Ćuk (3), Luka Bajić (1), Luka Bukić (2), Franko Lazić, Alex Bowen (1), Aljoša Kunac, Konstantin Harkov (3), Jerko Jurlina (5 obrana) i Josip Vrlić (3).

Iduća utakmica Mladosti je u utorak 22. listopada kada od 20:30 dočekuju srpski Šabac u Regionalnoj ligi. Utakmica se igra na bazenu Mladost, a ulaz je besplatan.