Mladost uvjerljivo startala u novoj godini

event 11.01.2018.

Mladost sigurnom pobjedom nad Primorjem 16:8 (6:3, 4:1, 3:3, 3:1) “otvorila” 2018. godinu i zadržala 2. mjesto nakon 8. kola Regionalne vaterpolo lige. Žapci su u utakmicu ušli kao favoriti iako oslabljeni neigranjem Paškvalina i Zovića. Sa zanimanjem se očekivao prvi nastup povratnika Lovre Miloša, Branimira Hercega te novog igrača Kyla Trusha. Na samom početku […]

Mladost sigurnom pobjedom nad Primorjem 16:8 (6:3, 4:1, 3:3, 3:1) “otvorila” 2018. godinu i zadržala 2. mjesto nakon 8. kola Regionalne vaterpolo lige.

Žapci su u utakmicu ušli kao favoriti iako oslabljeni neigranjem Paškvalina i Zovića. Sa zanimanjem se očekivao prvi nastup povratnika Lovre Miloša, Branimira Hercega te novog igrača Kyla Trusha.
Na samom početku utakmice smrklo se lice trenera Bajića jer je Primorje vrlo brzo povelo sa 1:0 i 2:1. U tim trenucima nije štimalo u obrani, a i naš kapetan Marcelić će ovu večer što prije zaboraviti jer je primio neke, njemu nesvojstvene golove, pa ga je trener bio prisiljen zamijeniti sredinom 2. četvrtine.
Mladost je već do kraja prve četvrtine uspostavila osjetnije vodstvo, koje mladi igrači Primorja, predvođeni nešto iskusnijim Perošem, više nisu uspjeli ugroziti do kraja utakmice.
Iako večeras nismo gledali neizvjesnu utakmicu bilo je dosta detalja koji su pobudili zanimanje prijatelja Mladosti. Uspon forme prvih stijelaca večeras, Radua s 5 i Bašića s 4 gola, zatim vrlo dobra igra Lovre Miloša i u obrani i u napadu, okrunjena s 2 zgoditka, čvrsti Amerikanac Trush na poziciji beka koji može i zabiti iz kontra napada, znak su da se ekipa diže nakon šokantnog ispadanja iz Kupa krajem protekle godine. Pridodamo li tome solidan učinak Bukića s 2 gola, te po jedan zgoditak juniora Biljake i Valečića, Žapci mogu s optimizmom čekati nastavak Regionalne lige za 10 dana u Splitu.
Primorje, koje vodi bivši igrač Mladosti Igor Hinić, predstavilo se u solidnom svjetlu na samom početku utakmice, ali kasnije se vidjelo da nisu ravnopravni osjetno iskusnijim igračima Mladosti.
Po svršetku utakmice trener Zoran Bajić je iznio svoje viđenje večerašnjeg susreta:
“Drago mi je da smo u nastavak sezone krenuli s pobjedom jer nam je to bilo izuzetno bitno nakon šoka u Šibeniku kada smo neočekivano ispali iz Kupa Hrvatske. Ova pobjeda nam godi i diže moral ekipi a i daje poticaj za daljnji naporan rad i za ono što nas očekuje u nastavku sezone budući nam slijede dva neugodna gostovanja.
Što se tiče večerašnje utakmice, na samom smo početku primili nekoliko jeftinih golova iz igre. Naša je sreća da večeras protivnik nije bio zahtjevan do te mjere da nas nakon takvog našeg slabijeg početka može uvesti u problem i kazniti nas. Nakon toga smo pokazali da smo ozbiljniji protivnik koji ima veći izbor igrača. Od igrača ne bih nikoga posebno isticao jer smatram da smo ovu utakmicu mogli dobiti i nešto uvjerljivije.”