Posjeti HAVK Mladost web-shop
stopostotni nakon grupnog dijela

Mladostaši izravno u polufinalu

event 21.05.2024.

Juniori našeg kluba pod vodstvom trenera Hrvoja Hrestaka plasirali se izravno u polufinale završnog turnira Hrvatskog kupa koji je u ponedjeljak počeo u Zadru

Plasman u poluzavršnicu mladostaši su ostvarili temeljem osvojenog  prvog mjesta u skupini A odnosno na osnovu sve tri pobjede.

Nakon trijumfa prvog dana ili u ponedjeljak nad Jadranom (14:7), utorak je donio dvije utakmice i jednako toliko pobjeda. U 2. kolu je naime Mladost svladala Jug AO 7:6 (2:2, 2:1, 3:2, 0:1).
Suparnici iz Dubrovnika su samo jednom kraće vrijeme vodili. Bilo je to sredinom druge četvrtine kada su jugaši poveli 2:3, da bi naši dečki golovima Dobrića i Obuljena iz protunapada preokrenuli do 4:3.
U trećoj četvrtini su naši Žapci prvi put ‘otišli’ do prednosti dva gola (5:3), da bi to kasnije još u dva navrata potvrdili (6:4 i 7:5). S potonjim se rezultatom ušlo u zadnju dionicu u kojoj je postignut samo jedan pogodak i to u našu mrežu, ali nije utjecao na konačan rezultat odnosno pobjedu.

Strijelci za našu momčad bili su – Dominik Obuljen i Fran Dobrić po 2 gola, te Amar Fajković, Jan Bušić i Bartul Bučević po 1 pogodak.

Treće kolo nam je u Zadru donosilo sučeljavanje s gradskim suparnicima, sastavom Medveščaka. Naši su dečki uvjerljivo slavili 10:5 (1:2, 4:0, 4:1, 1:2).
Samo je pred kraj prve četvrtine suparnik kratko poveo (2:1), da bi zatim slijedio niz od 5 golova mladostaša u 9 minuta – četiri u drugoj četvrtini, te peti gol u prvoj minuti treće dionice. Uvjerljivo vodstvo 6:2 koje je na kraju treće četvrtine bilo i još veće, 9:3. Drugim riječima, u drugoj i trećoj četvrtini ostvarena je prednost od čak 8:1. Nedostižno za svakog suparnika, pa tako i za Medveščak.

Strijelci za Mladosti – Amar Fajković 3, Bartul Bučević 2, te Petar Erenda 1, Ivan Huljev 1, Jan Bušić 1, Niko Sošić 1 i Matej Šorić 1.

Mladostaši će na osnovu prvog mjesta u skupini i izravnog ulaska u polufinale imati slobodnu srijedu prijepodne, odnosno tada će čekati polufinalnog suparnika ili momčad bolju iz ogleda B2-A3.