Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladostaši na drugom mjestu za Trofej Toni Nardelli

event 30.07.2018.

Na kraju sezone 2017./18. zbrajaju se rezultati mlađih kategorija koji se boduju za Trofej Toni Nardelli. Taj će trofej će od iduće sezone krasiti prostorije Juga CO, dok je Mladost druga s jednim bodom zaostatka. Čestitke Jugu na osvojenom trofeju. Trofej Toni Nardelli boduje i vrjednuje rad u četiri mlađe kategorije: juniori, mlađi juniori, kadeti […]

Na kraju sezone 2017./18. zbrajaju se rezultati mlađih kategorija koji se boduju za Trofej Toni Nardelli. Taj će trofej će od iduće sezone krasiti prostorije Juga CO, dok je Mladost druga s jednim bodom zaostatka. Čestitke Jugu na osvojenom trofeju.

Trofej Toni Nardelli boduje i vrjednuje rad u četiri mlađe kategorije: juniori, mlađi juniori, kadeti i mlađi kadeti kako bi se dobio klub koji se može pohvaliti najboljim radom u mlađim selekcijama. Jug CO je obranio titulu najboljeg od prošle sezone, osvojivši 128 bodova, dok su se naši Žapci izborili za drugo mjesto, sa samo jednim bodom zaostatka. Mladostaši su tako ove sezone preskočili Primorje EB, koje je lani bilo drugo, te popravili ukupni zbroj bodova sa lanjskih 112 na ovogdišnjih 127.

Naši juniori, koje trenira Damir Vincek osvojili su brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske i zlato na Kupu Hrvatske, te osvojila 45 bodova za naš klub. Mlađi juniori su trenirali po paskom trenera Roberta Sappea (kup) i Vinceka (prvenstvo), bili su dva puta srebrni i zaslužili su 42 boda. Kadeti, koje vodi trener Nikica Gulin imali su najslabiji učinak za trofej Nardelli, osvojivši 15 bodova, 6. mjesto na Prvenstvu Hrvatske, te 4. mjesto na završnici Kupa. Mlađe kadete spremao je Dean Šafarić, a dečki su uzeli broncu na Prvenstvu i bili 4. na netom završenom Kupu Hrvatske, čime su “zaradili” 25 bodova.

Valja spomenuti i nade Mladosti koje uspješno vodi Ratko Štritof, a koje su osvojile srebro na Prvenstvu Hrvatske te zauzeli 4. mjesto na Kupu Hrvatske. Prema propozicijama HVS-a, učinak nada se ne boduje za Trofej Nardelli.
Priču o radu s mlađim uzrastima upotpunjuju trener Duško Marinić koji vodi mlađe nade i školu vaterpola, i kroz čije je ruke prošla velika većina igrača koji sada nastupaju za starije selekcije kluba, te trener vratara Frano Vićan koji svoje bogato iskustvo i znanje prenosi svim vratarima u klubu, od najmlađih u mlađim nadama do prvog vratara Marcelića.

Čestitke svim našim igračima i njihovim trenerima na ostvarenim rezultatima. Dobro se odmorite jer vrlo brzo kreće nova sezona koja će biti prilika za nove vaterpolske uspjehe.