Mladostaši najbrojniji u pobjedi Hrvatske

event 12.04.2018.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija pobijedila je Njemačku 14:8 u posljednjem kolu Svjetske lige. Svoj doprinos pobjedi dalo je čak pet Mladostaša. Iako je već uoči ove utakmice Hrvatska osigurala plasman na završni turnir Svjetske lige, igrači pod vodstvom izbornika Tucka krenuli su ozbiljno od prve minute te su na polovini utakmice vodili 6:1. Do kraja se […]

Hrvatska vaterpolo reprezentacija pobijedila je Njemačku 14:8 u posljednjem kolu Svjetske lige. Svoj doprinos pobjedi dalo je čak pet Mladostaša.

Iako je već uoči ove utakmice Hrvatska osigurala plasman na završni turnir Svjetske lige, igrači pod vodstvom izbornika Tucka krenuli su ozbiljno od prve minute te su na polovini utakmice vodili 6:1. Do kraja se prednost povećala za jedan gol za konačnih 14:8. Najbolji strijelac utakmice bio je Fatović sa 4 gola.
Prvi vratar reprezentacije u ovoj utakmici bio je kapetan Mladosti Ivan Marcelić koji je branio vrlo dobro. U tri četvrtine, koliko je bio golu, skupio je 6 obrana.
U kockastim kapicama zaigrali su još Zović, Biljaka, Bašić i po prvi puta Lovre Miloš. U strijelce se upisao Zović postigavši 1 pogodak.