Posjeti HAVK Mladost web-shop
Druga utakmica za 3. mjesto PH

Mladostaši okončavaju sezonu u Rijeci?

event 27.04.2023.

Samo iz poštovanja prema svakom suparniku, ali onda malo i zbog opreza, ostavili smo upitnik u naslovu. Iskreno, onako od srca, želimo vjerovati, pa i uvjereni smo da naši Žapci ovog petka, 28. travnja u Rijeci završavaju sezonu 2022./23.

Naime, u našoj najvećoj luci igra se u večernjim satima (20.10 – SPTV) druga utakmica za 3. mjesto u Prvenstvu Hrvatske. U prvoj je bilo 12:10 za Mladost dakako, prema tomu… još nas 32 minute dijeli do konca sezone, jasno u slučaju naše pobjede. U biti, može biti i nešto više od 32 minute jer po propozicijama, svaka utakmica doigravanja mora završiti nečijom pobjedom. Odnosno, bude li remija u 32 minute, izvodili bi se peterci. Jasno vam je dakako da će bronca oko vrata ići onomu tko prvi ostvari dvije pobjede.

– To je naša ideja i s tim ciljem i idemo u Rijeku. Pobijediti, osvojiti treće mjesto, ali time ujedno i okončati sezonu – veli Jerko Jurlina, jedan od najboljih igrača Mladosti ove sezone, posljednja brana suparniku, čuvar naše mreže.

– Cijenimo Primorje koje sigurno ima svoje kvalitete, ali mislim da najviše ipak ovisi o nama. Po meni smo i u prijašnjim utakmicama bili bolji, izuzmemo li onaj poraz u Rijeci u specifičnim okolnostima susreta koji nije imao veliku važnost. Nije to opravdanje, ali…

Jasno, zato se ni nećemo vraćati na prošlost, osim što ćemo pridodati da su ovog tjedna gosti mladostaša u Zagrebu bili igrači talijanskog prvoligaša, Triestea.

– Imali smo tri zajednička treninga. Na sličan smo način postupili i prije prve utakmice s Primorjem, samo što smo tada otišli u Split i trenirali s Jadranom. Mislim da je to imalo pozitivnog učinka na nas, pa vjerujem u takav ishod i sada.

Koga bi Jerko Jurlina izdvojio kao osobitu opasnost u suparničkom sastavu i kakva vam se generalno čini momčad Primorja EB?

– Prvo, oni su mlada i naglašeno brza momčad. To im je glavna karakteristika. Skloni su preuzeti i dosta rizika u igri, s M-zonom koja otvara mogućnost kontre, a što se igrača tiče… Dobro, o najiskusnijim u njihovim redovima, Muslimu i Brguljanu se sve zna. Dovoljno bi bilo samo navesti sve trofeje, medalje, naslove koje su osvojili u karijeri, pa da ih se opiše tko su i što su. Tina Brubnjaka dobro znam jer smo igrali u mlađim uzrastima reprezentacije, jedan od nositelja igre, ali ja bih spomenuo centra Viktora Tončinića. Vrlo mladi dečko (16), ali već pokazuje ozbiljnu igru. Na centru zna stvoriti stvarno velik problem. Njega bih izdvojio svakako već sada kao jednog od glavnih igrača, pogotovo se istaknuo dok nije bilo Muslima u igri i kada je odrađivao velik posao – zaključio je Jerko Jurlina.

Utakmicu Primorje EB – Mladost, potencijalnu zadnju utakmicu seniora ove sezone. Može ispratiti i u prijenosu na SPTV (petak, 28. travnja – 20.10 sati).