Mladostaši pobjedama zatvorili nastup na Tomu

event 28.04.2019.

Obje postave Mladosti pobjedama su zatvorili svoj ovogodišnji nastup na jakom međunarodnom turniru Tomo Udovičić u Dubrovniku. Igrači trenera Sappea igrali su za 19. mjesto protiv Cavtata. Nakon početnog ispitivanja snaga i rezultata 1:1, Žapci su pokazali da su bolja momčad i otišli na 5:1 početkom druge četvrtine. Do kraja susreta još su malo povečali […]

Obje postave Mladosti pobjedama su zatvorili svoj ovogodišnji nastup na jakom međunarodnom turniru Tomo Udovičić u Dubrovniku.

Igrači trenera Sappea igrali su za 19. mjesto protiv Cavtata. Nakon početnog ispitivanja snaga i rezultata 1:1, Žapci su pokazali da su bolja momčad i otišli na 5:1 početkom druge četvrtine. Do kraja susreta još su malo povečali svoju prednost za konačnih 8:3. Najbolji strijelac susreta je bio Erenda sa 4 gola, a golove za Mladost još su postigli Jakuš (2 gola) te Vukojević i Sappe jedan gol. Mladostaši su u ovoj kategoriji U12 zauzeli 19. mjesto i svakako mogu žaliti za teškim ždrijebom. U svojoj skupini su imali dvije ponajbolje ekipe (Szolnoki i Jadran HN) od kojih je Jadran izborio finale (igra se kasnije). Tako su završili treći u skupini i otišli u borbu za plasman u nižem domu. U utakmicama za plasman pokazali su da znaju igrati vaterpolo, ali da je pred njima još puno rada.

Momčad U14 pod vodstvom trenera Gulina turnir je završila na 17. mjestu. U posljednjoj utakmici svladali su crnogorski Primorac sa 8:3. Mladostaši su cijelim tijekom utakmice bili u prednostii malo po malo povećavali prednost. Jan Bušić je i u ovoj utakmici pokazao da je najbolji strijelac momčadi postigavši 3 gola (na turniru ukupno 11). Brkić je zabio 2 gola, dok su jedan gol postigli Ćosić, Josipović i Kvaternik. I Gulinovi igrači imali su tešku skupinu iz koje je finalist turnira – talijanska Roma. U nastavku natjecanja ostavrili su sve pobjede čime su pokazali da im je ipak mjestu u gornjem domu za koji će se vjerujemo boriti već sljedeće godine.