Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladostaši ‘pokazali zube’

event 24.11.2022.

U najavi utakmice 6. kola Prvenstva Hrvatske, utakmice Mladost – Primorje EB, naš je trener Zoran Bajić između ostalog izjavio i – “…spremit ćemo se i pokazati zube kao domaćini…”.

U prenesenom značenju, ‘pokazat ćemo tko je ovdje glavni’. Baš to se i dogodilo. Najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone u državnom prvenstvu, momčad koja je čak vodila prva 4 prvenstvena kola, sastav koji u prvih 5 kola regionalne A 1 lige jedina ima maksimalan broj bodova, momčad Primorja EB suverenom je igrom naših momaka nadjačana u Zagrebu. U utakmici koja potencijalno određuje treće mjesto u Prvenstvu (iako još do kraja ima jako puno toga za odigrati), Mladost nije samo visoko slavila (15:8), već je pokazala još nešto.

Pokazana je ipak solidna razlika u kvaliteti između uistinu najbolje momčadi ‘donjeg doma regionalne lige’, sastava u usponu s jedne strane, dakle Primorja EB i naše Mladosti. Sve je ‘debelo’ i neupitno na našoj strani.

Samo je prva četvrtina u našem bazenu protekla u relativnoj rezultatskoj neizvjesnosti (3:2). Makar, čak i u tom razdoblju sve što su gosti uspjeli, bila su dva izjednačenja – na 1:1 i 2:2. Od druge četvrtine u bazenu gotovo pa je bila samo jedna momčad. Odličnom obranom, Bajićeve su uzdanice u cijelosti otupile oštricu riječkog napada, posebno Petra Muslima, našeg bivšeg igrača. Maksimalno su izmoreni Brguljan, pa i Brubnjak. Odličan je zato bio naš vratar Jerko Jurlina ubilježivši jubilarnih 10 obrana i lagano ‘izludjevši’ suparničke napadače. No, što tek reći za našeg kapetana.

Marko Jelača, najiskusniji igrač u bazenu, prvi branič, ujedno je i naš prvi strijelac. Jasno je to dokazao u izvedbi protiv Riječana s čak 6 golova, ali i s 2 sjajne asistencije. U drugoj je četvrtini napravljena razlika (7:3 u poluvremenu), a u zadnjoj dionici dodatno zacementiran status puno bolje momčadi u odnosu na Riječane (3:0 u posljednjih 8 minuta).

Našim mladićima ne preostaje sada puno vremena za odmor. Već u petak, uz Savu počinje turnir Premier lige i novi ispiti, uzbuđenja… No, za ovu priliku, prepustimo se malo radosti nakon važne pobjede.