Mladostaši ponovo s trofejom RVL

event 15.07.2020.

Žapci su najbolji! Drugu godinu zaredom Mladost je osvajač pobjedničkog pokala Regionalne lige. U finalu završnog turnira u Dubrovniku, naši su mladići kolosalnom izvedbom u svim segmentima igre nadjačali velikog suparnika u njegovom bazenu, te zasluženo slave već drugi trofej ove sezone. U studenom 2019. u Splitu je osvojen Hrvatski kup (pobjedom u finalu također […]

Žapci su najbolji! Drugu godinu zaredom Mladost je osvajač pobjedničkog pokala Regionalne lige. U finalu završnog turnira u Dubrovniku, naši su mladići kolosalnom izvedbom u svim segmentima igre nadjačali velikog suparnika u njegovom bazenu, te zasluženo slave već drugi trofej ove sezone.

U studenom 2019. u Splitu je osvojen Hrvatski kup (pobjedom u finalu također nad Jugom), a sada je osvojeno i regionalno nadmetanje. Dva od dva! Bolje ne može! Barem ne zasad. Prve dvije četvrtine se igralo izjednačeno s naizmjeničnim vodstvima Mladosti i Juga, da bi u trećoj četvrtini pala i odluka cijele utakmice. U tom je dijelu igre, Mladost napravila niz od čak 7-1 što se u Gružu ne pamti. Na kraju druge četvrtine je još suparnik vodio 7:6, da bi 10 sekundi prije kraja te dionice bilo 13:8 za Mladost! Briljantno he malena riječ za ono što su Žapci odigrali u hramu vaterpola.
Marcelić je obranama ‘izludio’ suparnika prikupivši čak 16 obrana i omogućivši i mladom Jurlini da uđe u igru zadnjih minutu-dvije. Miloš Ćuk je gađao 5-5, sjajan je hio Konstantin Harkov s 3 pogotka iz 5 udaraca, kao i Alex Bowen s 2 gola iz tri pokušaja. Napad s igračem više odličan, a obrana s igračem manje i još bolja. Sve u svemu, divna zagrebačka večer na jugu Hrvatske.
Nakon utakmice, naš je trener Zoran bajić izjavio:
– Mislim da smo odigrali izvanrednu utakmicu, pokazali smo bolju formu od Dubrovčana. Nadao sam se ovakvoj igri u finalu, a odigrali smo doista borbeno, čvrsto, karakterno, imali puno kvalitetnih rješenja u napadu. U obrani smo bili čvrsti, disciplinirani, Marcelić je bio odličan na golu i to je rezultiralo našom zasluženom pobjedom. Čak i uvjerljivijom od one koju sam priželjkivao i u koju sam vjerovao.

JUG AO – MLADOST 11:15
(2:3, 5:3, 2:7, 2:2)
DUBROVNIK – Plivalište Gruž. Gledatelja 400. Suci: Štampalija (Šibenik) i Franulović (Rijeka). Opunomoćenik: Prvan (Split)
JUG AO: Popadić (5 obrana), Macan, Fatović 6 (2), Lončar, Kržić 1, Garcia, Lozina, Merkulov 1, Papanastasiou, Žuvela 1, Benić 1, Obradović 1, Jarak, Tomasović. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.
MLADOST: Marcelić (16 obrana), Radu 1, Miloš 2, Biljaka, Ćuk 5, L. Bajić, Bukić 1, Lazić, Bowen 2, Dašić, Kunac, Harkov 3, Jurlina (1 obrana), Vrlić 1. TRENER: Zoran Bajić.
PETERCI: Jug AO 2-2, Mladost -.
OSOBNE POGREŠKE: Jug AO 9, Mladost 18. ŽUTI KARTON: Luketić, fizioterapeut Mladosti (25). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Biljaka (17), Kunac (23), Bowen (27), L. Bajić (31)
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug AO 7-16 (44%), Mladost 6-8 (75%).

Ćuk najbolji igrač finala
Kompletan trijumf Mladosti upotpunio je naš Miloš Ćuk kojem je pripao trofej za najboljeg igrača finala. Tako je isto bilo i prošle godine. Podsjetimo da su dan ranije pojedinačna priznanja dobili Luka Bukić (najbolji igrač cijele sezone i najbolji strijelac RVL), te Ivan Marcelić (najbolji vratar), što je našem kapetanu Marceliću također druga uzastopna ovakva nagrada.

IMG-20200715-WA0007