Mladostaši predvodili Hrvatsku do nove pobjede

event 12.09.2018.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na FINA kupu koji se igra u Berlinu, svladavši JAR rezultatom 25:2. Nakon pobjede protiv SAD u prvom kolu, u drugom ih je čekao znatno lakši protivnik – Južnoafrička Republika. U ovoj utakmicu trener Smodlaka (Tucak odrađuje suspenziju) dao je priliku svim igračima, a najbolje su je […]

Hrvatska vaterpolo reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na FINA kupu koji se igra u Berlinu, svladavši JAR rezultatom 25:2.

Nakon pobjede protiv SAD u prvom kolu, u drugom ih je čekao znatno lakši protivnik – Južnoafrička Republika. U ovoj utakmicu trener Smodlaka (Tucak odrađuje suspenziju) dao je priliku svim igračima, a najbolje su je iskoristili što bivši, što sadašnji Mladostaši. Nevjerojatnih 9 golova postigao je Bašić koji je između dvije sezone napustio Mladost i otišao u Grčku. Drugi po broju golove je igrač koji već od prošle sezone nosi kapicu Mladosti, Lovre Miloš. Miloš je zabio 5 pogodaka, a cijelu utakmicu branio je Marcelić i skupio 8 obrana. Svi hrvatski igrači (osim vratara) upisali su se u strijelce: Fatović 2, Lončar 1, Benić 1, Vukičević 1, Bušlje 1, Vrlić 3, Šetka 2.
U posljednjem kolu skupine B Hrvatska će igrati protiv Srbije (četvrtak 16 sati). Obje ekipe imaju stopostotni učinak nakon dva kola te će se u međusobnom dvoboju boriti za bolju startnu poziciju pred doigravanje.