Posjeti HAVK Mladost web-shop
Kvalifikacije Euro kupa

Mladostaši preko Barcelone u Europu

event 21.09.2023.

Mladostaši ovog četvrtka kreću u euro-pohod. Prvi je dio onaj lakši, samo putovanje. Preko Venecije do Barcelone. Ondje ih čeka teži dio posla. Nadmetanje na kvalifikacijskom turniru Eurokupa

Prisjetimo se, ždrijeb održan prije manje od dva tjedna u Netanyi (Izrael), dodijelio je našim Žapcima kvalifikacijsku skupinu u glavnom gradu Katalonije gdje nas uz domaćina, opasnu i jaku Barcelonu čekaju ništa manje zahtjevni grčki sastav Apollon Smyrne, te bundesligaš Potsdam.

Iza naših mladića je relativno dobar vikend u Splitu. Pobjeda nad Mornarom i poraz od prvaka države, Jadrana.
– Mi smo Mladost, mi smo klub koji nikada neće slaviti ili se ponositi porazima – odmah će u startu naglasiti trener Zoran Bajić.
– Da, bilo je elemenata dobre igre protiv Jadrana. Da se nismo vrlo brzo, u početku utakmice već, morali vraćati od 1:5, pa da smo imali više sreće s realizacijom igrača više, jedna lopta koja na 2 razlike za Jadran udari u vratnicu, čak unutarnji dio, ali se nekako odbije do druge vratnice i van… Makar, treba biti iskren i reći, Jadran je sjajna, fantastična momčad, to je polovica hrvatska reprezentacije. Jedan Fatović čak nije bio starter.

Nećemo o prošlosti, pogled prema budućnosti i onomu što nas čeka u Barceloni. Od petka do nedjelje, (22. do 24. ovog mjeseca), kvalifikacijski turnir Eurokupa, tri utakmice, a lovi se jedno od prva dva mjesta. Jer samo ona donose prolazak dalje.   

– Prvu utakmicu igramo s Apollonom. Odličan sastav čiji je vratar Galanopoulos, odličan drugi vratar grčke reprezentacije. Iz Novog Beograda im je došao Gruzijac Nika Šušiašvili, ljevak. Srbin Bogdanović je na drugoj strani. Lijepo ukomponirani, ozbiljan suparnik. Po meni je to možda čak i ključna utakmica, odmah na početku.

U 2. kolu će nas čekati Barcelona.
– Oni već duže vremena igraju u Europi, drukčiji su od Grka koji igraju zonu i M-zonu. Barcelona igra visoki presing poput Barcelonete, kao njihova reprezentacija. Rasplivani, opasni, uz sve i domaćini – naglašava trener naše momčadi.

Njemački Potsdam, laički… čini nam se da ne bi trebao raditi probleme.
– Ne, doista ne bi, ali jasno da ćemo ih ozbiljno shvatiti, kao i svakoga.

Podsjetimo, samo dvije prvoplasirane momčadi sa svakog od ukupno 8 kvalifikacijskih turnira će se plasirati u daljnje natjecanje Eurokupa.

Raspored utakmica turnira u Barceloni:

Petak, 22. rujna – 1. kolo

(16.00) Mladost – Apollon

(18.00) Barcelona – Potsdam

Subota, 23. rujna – 2. kolo

(16.00) Potsdam – Apollon

(18.00) Barcelona – Mladost

Nedjelja, 24. rujna – 3. kolo

(11.00) Potsdam – Mladost

(13.00) Barcelona – Apollon