Posjeti HAVK Mladost web-shop
Dominacija u finalu

Mladostaši su prvaci, a Vito Lokas MVP turnira

event 03.03.2024.

Sjajan rezultat, odlične igre i odgovarajuća je tomu i nagrada. Mlađi kadeti našeg kluba, dečki koje s trenerske klupe vodi Ratko Štritof najbolji su u državi!

Mladost je s lakoćom ‘slistila’ korčulanski KPK u finalu završnog turnira Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete, a koji je igran od četvrtka u našem gradu. U finalu je Mladost u bazenu Jelkovec uvjerljivo slavila protiv KPK
16:7 (1:1, 8:0, 3:3, 4:3).

Ukupno 6 utakmica na cijelom turniru i šest pobjeda. Ne bilo kojih i kakvih, već izrazito uvjerljivijih. Ritmom i napadačkom silinom naši su dečki ‘lomili’ redom sve suparnike. Igru kakvu su prikazivali u prijašnjih pet susreta, naši su mladostaši samo pretočili u finale. Suparnik praktički nije imao šanse.
Korčulani nisu vodili niti jednom, prva je tek četvrtina završila 1:1, a onda je slijedio odlučan udarac. Čak 8:0 u drugoj dionici, ukupno 9:1 i gotova priča. Slijedilo je i malo ‘podebljanje’ pa bilježimo kasnije i 10 golova razlike (12:2 i 15:5).

Strijelci za Mladost u finalu su bili – Toni Cvitan 6, Dorian Komar 4, Vito Lokas 3, Karlo Pekas 1 i Andrija Klišanin 1 gol.

Za upotpunjenje mladostaškog slavlja još jedan podatak. Naš igrač Vito Lokas je proglašen najboljim vaterpolistom turnira. Najbolji vratar je inače Ante Modrić (Medveščak), dok je trofej fair-playa pripao Cavtatu.

HAVK Mladost – prvaci Hrvatske – mlađi kadeti
Vito Lokas – najbolji igrač Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete
Ante Modrić – najbolji vratar Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete
Trofej za fair play – VK Cavtat

Podsjetnik na sve rezultate Žabaca na završnom turniru
1. kolo: Mladost – Galeb MR 21:2
2. kolo: Mladost – Opatija LRH 22:2
3. kolo: Mladost – Medveščak 9:5
4. kolo: Mladost – Jadran 14:6
5. kolo: Mladost – Solaris 19:3
Finale: Mladost – KPK 16:7

Ovo je zlatna budućnost Mladosti. Sjajan rezultat i velike čestitke svim igračima i članovima stručnog stožera, na čelu s njihovim trenerom Ratkom Štritofom.