Posjeti HAVK Mladost web-shop
Naši su klinci novi prvaci države!

Mladostaši su prvaci Hrvatske!

event 21.04.2024.

Najavili smo prije 4-5 dana, uoči starta završnog turnira Prvenstva Hrvatske za mlađe nade (do 11 godina), kako naši mali Žapci idu po trofej. Nisu to bila prazna obećanja, snovi ili navijačke težnje. U nedjelju 21. travnja, na bazenu Jelkovec u Zagrebu prolamala se pjesma mladostaša!

Mladost je u finalu pobijedila gradskog suparnika Medveščak 15:8 (2:3, 2:1, 3:3, 8:1). Već je iz rezultata, odnosno njegovog kretanja vidljivo kako to do zadnje četvrtine nije bila nimalo jednostavna i lagana utakmica. Prve tri četvrtine su sastavi bili posve izjednačeni. Igralo se ‘gol za gol’, te nikada, u baš niti jednom trenutku te prve tri dionice niti jedna momčad nije vodila s više od pogotka razlike. Potom je slijedila zadnja četvrtina i potpuna nadmoć mladostaša, kojoj su svjedočila lijepo ispunjene tribine, te mnogo poznatih osoba iz našeg vaterpola, od Ratka Rudića do prof. Nevena Kovačevića.

Naša je momčad zadnju dionicu odigrala furiozno, pobijedila 8:1 i na kraju zasluženo slavila uz pobjednički pokal i zlatne kolajne.
Strijelci za Mladost bili su – Mihael Katić 7, Maro Rakiđija 4, Jakov Lisjak 2, te Marin Baranašić 2 gola.

Bravo mladostaši!

Iskrene čestitke, cijeloj momčadi i stručnom stožeru na čelu s trenericom Morenom Marinković na još jednom vrijednom trofeju koji od sada krasi vitrine našeg kluba.