Mladostaši su u finalu Prvenstva Hrvatske!!!

event 06.05.2018.

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Jadrana i u uzvratu polufinala Prvenstva Hrvatske, rezultatom 11:9, te s dvije pobjede izborili nastup u finalu. Finalna serija protiv Juga CO kreće 16.5. utakmicom u Dubrovniku. Žapci nisu dobro ušli u uzvratnu utakmicu. Domaćini su bili puno odlučniji te su poveli u prvoj četvrtini. Vratar Jadrana uspješno je u dva […]

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Jadrana i u uzvratu polufinala Prvenstva Hrvatske, rezultatom 11:9, te s dvije pobjede izborili nastup u finalu. Finalna serija protiv Juga CO kreće 16.5. utakmicom u Dubrovniku.

Žapci nisu dobro ušli u uzvratnu utakmicu. Domaćini su bili puno odlučniji te su poveli u prvoj četvrtini. Vratar Jadrana uspješno je u dva navrata zaustavio napad Mladosti s igračem više, dok su Splićani svoje prilike u trenucima brojčane prednosti uspješno realizirali. U tim trenucima osim rezultatskog zaostatka, niti igra u bazenu nije budila nadu da će trener Bajić sa svojim mladićima već danas slaviti ulazak u finale. Ipak u trećoj četvrtini buđenje na krilima Marcelića, Bukića i Markovića. U drugoj polovini utakmice Mladostaši su pokazali bolju pripremljenost, što je rezultiralo s nekoliko kontri i lakih golova. Plovicom posljednje četvrtine domaćini su vodili 9:7 kada je na scenu još jednom stupio spomenuti trojac. Marca je zaključao svoju mrežu te nije primio gola do kraja susreta. Luka Bukić smanjuje na 9:8 iskoristivši igrača više, a Pavo Marković postiže posljednja tri gola na utakmici za potpuni preokret i slavlje.
U drugom polufinalu nije bilo iznenađenja. Jug je lagano slavio i u drugoj utakmici rezultatom 15:8. Tako će se, nakon finala Regionalne lige, u samoj završnici Prvenstva Hrvatske susreti ponovo Mladost i Jug. Ovog puta igra se na tri pobjede. Prva utakmica igra se 16.5. na bazenu u Gružu, drugu četiri dana kasnije na Savi, a treća 26.5. ponovo u Duborvniku. Ovisno o rezultatima navedenih utakmica znati ćemo hoće li biti potrebe za još kojom utakmicom.