Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladostaši u Atenu na 2. krug kvalifikacija

event 03.10.2022.

Naša je momčad doznala suparnike u drugom kvalifikacijskom krugu Lige prvaka. Od 13. do 16. ovog mjeseca, Mladost će se u Ateni boriti za prolazak dalje protiv domaćeg Panioniosa, doprvaka Italije Brescie s našim reprezentativcem i bivšim mladostašem Konstantinom Harkovom, te njemačkim Duisburgom odnosno litavskim Žaibasom s kojim smo igrali prošlog tjedna u Herceg Novom. […]

Naša je momčad doznala suparnike u drugom kvalifikacijskom krugu Lige prvaka. Od 13. do 16. ovog mjeseca, Mladost će se u Ateni boriti za prolazak dalje protiv domaćeg Panioniosa, doprvaka Italije Brescie s našim reprezentativcem i bivšim mladostašem Konstantinom Harkovom, te njemačkim Duisburgom odnosno litavskim Žaibasom s kojim smo igrali prošlog tjedna u Herceg Novom.

-U našoj skupini je Brescia apsolutni favorit za prvo mjesto, a mislim da bi mi tu trebali imati mjesto za prolazak kao drugoplasirani sastav. Čak bi mogli iskoristiti odnosno mogla bi nam pomoći utakmica s Bresciom za vidjeti gdje smo u odnosu na ostale momčadi – veli naš trener Zoran Bajić i dodaje.

– Na papiru mi se barem čini da bi mi trebali biti kvalitetnija momčad od Duisburga, kao i od Panioniosa. Cijenimo grčku momčad, kao i njemačku dakako, ali mislim da smo jednostavno bolji.

Dva prvoplasirana sastava iz svake skupine 2. kvalifikacijskog kruga će ostvariti pravo nastupa u sljedećem krugu kvalifikacija za Ligu prvaka, dok će klubovi koji sada zauzmu treće odnosno četvrto mjesto, nastaviti nadmetanje u 2. kvalifikacijskom stupnju Eurokupa.

Što se tiče Panioniosa, trećeplasiranog sastava iz prošlog Prvenstva Grčke, ondje igraju od boljih igrača George Kalaitzis, Costas Limarakis, a ljetos su pojačani za gruzijskog reprezentativca Andrija Bitadzea iz Dinama iz Tbilisija, te grčkog reprezentativca Konstantinosa Giouvetsisa koji je stigao iz Vouliagmenija. No, jednako tako, solidan Takis Dimos je otišao u Olympiacos.

Njemački Duisburg, treća momčad Bundeslige je ojačana za reprezentativnog vratara Moritza Schenkela koji je stigao iz prvaka Waspo 98 Hannovera.

Talijanski doprvak Brescia koji je, kako je to rekao i trener Bajić favorit skupine, vrlo je malo promijenio sastav. Došao je samo jedan igrač, ali to je veliko pojačanja, nama jako dobro znani ljevak Konstantin Harkov. Brescia je ujedno ljetos produljila ugovor i s drugim ljevakom, srpskim reprezentativcem, Borisom Vapenskim.