Poraz u posljednjem kolu

Mladostaši u borbu od 5. do 8. mjesta

event 12.07.2023.

Mlađi kadeti Mladosti borit će se na zagrebačkom završnom turniru Prvenstva Hrvatske za poredak od 5. do 8. mjesta. Naime, mali Žapci osvojili su u svojoj A skupini posljednje, četvrto mjesto

U utorak su u 2. kolu svladani od Solarisa, tijesno – 7:8. Početkom druge četvrtine je bilo 3:1 za Mladost, da bi mladi Šibenčani preokrenuli u svoju korist, do 7:4 nakon treće četvrtine. ‘Stisnuli’ su naši mladići u zadnjih sedam minuta, stiglo do gola minusa, 7:8, ali u zadnje dvije minute više nije bilo gola.
Strijelci u ovom susretu za naš klub bili su – Fran Šušak 3, te po 1 gol Antonio Lulić, Tomislav Zore, Toni Cvitan i Dorian Komar.

U 3. kolu je Mladost pobijedila Jadran iz Splita 9:5, ali niti ta tri osvojena boda nisu bila dovoljna za ‘pobjeći’ sa začelja. Bodovno su mladostaši poravnati s Korčulanima, ali i lošiji u međusobnom omjeru.
Što se utakmice s Jadranom tiče, najveći je dio posla obavljen do kraja druge četvrtine kada su naši mladići imali prednost 6:3. Prednost koju su znali ne samo obraniti, nego i malo još uvećati.
Golove za Žapce dali su – Fran Šušak i Antonio Kumrić po 2, te Lito Lokas, Antonio Lulić, Karlo Leko, Toni Cvitan i Dorian Komar po 1 pogodak.