Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladostaši u Dubrovniku traže produžetak finala

event 25.07.2020.

Večeras je u Gružu (20.15 sati – prijenos na HTV 2) pred mladostašima novo, treće finale za naslov prvaka Hrvatske protiv Juga AO. Suparnik iz Dubrovnika vodi 2-0, na krilima mrvicu više sreće i spretnosti u prijašnja dva ogleda koja su riješili u svoju korist boljim izvođenjem peteraca. Prednost je značajna, ali poznato je već […]

Večeras je u Gružu (20.15 sati – prijenos na HTV 2) pred mladostašima novo, treće finale za naslov prvaka Hrvatske protiv Juga AO. Suparnik iz Dubrovnika vodi 2-0, na krilima mrvicu više sreće i spretnosti u prijašnja dva ogleda koja su riješili u svoju korist boljim izvođenjem peteraca. Prednost je značajna, ali poznato je već u sportu – odustajanja i predaje nema, sve dok utakmica traje, dok se igra, dok ne odsvira sirena za kraj.

Naši Žapci su uvjereni da tomu još nije stigao čas odnosno da pobjedom u Dubrovniku mogu produžiti finalnu seriju, samim time ne samo neizvjesnost po pitanju konačnog pobjednika, nego i vratiti teret psihološkog opterećenja na Jugovu stranu. Nezahvalna uloga, težak zadatak, ali Bajićevi su nas učenici barem ove sezone naviknuli da nikada ništa nije izgubljeno.
– Normalno da kada na onakav način izgubite dvije utakmice zaredom, da vas to mora malo i pogoditi. Međutim, moramo gledati samo naprijed, zaboraviti prošlost, svaka sljedeća utakmica je najbitnija jer samo tako možemo pobijediti. Bez pretjerano razmišljanja o tomu da je 2-0, bez opterećenja – veli centar Josip Vrlić.
Trener Zoran Bajić je pak naglasio.
– Jasno da idemo pobijediti! Ja i čvrsto vjerujem u to. Uz dužno poštovanje prema Jugu, njegovim igračima i treneru, ali u zadnjih tjedan dana u tri utakmice, u 32 minute smo mi njih jednom pobijedili, a dvaput smo igrali neodlučeno. Dakle, u četiri četvrtine nas nisu pobijedili, pa to ne može baš svatko.
Reprezentativac Luka Bukić je dodao.
– Mislim da su i prethodne dvije utakmice dokazale kako je dosta toga odlučujuće u pogledu koncentracije. Nama baš to, malo više koncentracije falilo, pa bi sada imali drukčiji omjer. Sada je sve jasno, mi moramo dobiti. Nemamo više šanse za popravkom.
Momčad je u Dubrovnik stigla u petak poslijepodne, u najjačem sastavu, bez problema s ozljedama. Sve je pripravno za veličanstvenu utakmicu i nadu da finalima za prvaka Hrvatske još nije stigao kraj.