Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladostaši u grupi s POŠK-om i Mornarom

event 31.10.2017.

U prostorijama HVS-a održano je izvlačenje skupina za kvalifikacije Kupa Hrvatske. Odlučeno je da će Mladost igrati u skupini B protiv Mornara, POŠK-a. Solarisa i Zadra. Žapci su, kao finalisti Kupa prošle godine, bili nositelji te su automatski bili smješteni u skupinu B. U skupini B još se nalaze dva splitska kluba, POŠK i Mornar. […]

U prostorijama HVS-a održano je izvlačenje skupina za kvalifikacije Kupa Hrvatske. Odlučeno je da će Mladost igrati u skupini B protiv Mornara, POŠK-a. Solarisa i Zadra.

Žapci su, kao finalisti Kupa prošle godine, bili nositelji te su automatski bili smješteni u skupinu B. U skupini B još se nalaze dva splitska kluba, POŠK i Mornar. POŠK je Mladostašima bio protivnik i prošle godine u kvalifikacijama kada su Mladostaši bili drugi i izborili final 4, dok je POŠK bio treći. Uz Splićane Žapci će za protivnike imati dva sudionika A2 Regionalne lige, a to su Zadar i Solaris.
Mladost je tijekom izvlečanja predstavljao direktor kluba Milorad Damjanić koji nam je nakon ždrijeba izjavio:
Obje skupine su podjenake, a mi se nadamo prolasku grupe. Jako je bitno i gdje će se igrati ovaj turnir zbog prednosti domaćeg terena. Mislim da smo favoriti za prolaz dalje, a uz nas će se još voditi borba POŠK-a i Mornara u kojoj blagu prednost dajem POŠK-u“.
U skupini A nalaze se čak tri sudionika prošlogodišnjeg final 4 turnira (Jug, Primorje i Jadran iz Splita) te Medveščak i Jadran iz Kostrene.
Oba turnira igrati će se od 1.-3. prosinca, a prve dvije ekipe iz svake skupine će se plasirati na final 4.