Posjeti HAVK Mladost web-shop
Borba za ostanak u eliti

Mladostaši u Šapcu i Obrenovcu

event 26.03.2024.

Nakon nadmetanja u domaćim vodama odnosno Prvenstvu Hrvatske u kojem se naša seniorska momčad plasirala u polufinale državnog prvenstva, ovog se tjedna okrećemo Premier ligi. Počinje rasplet ili nadmetanje za konačan poredak

Žapci se nalaze u borbi za poredak od 9. do 12. mjesta, a što predstavlja u biti borbu za ostanak u eliti. Iz Premier lige će ispasti posljednjeplasirana ili 12. momčad, dok će sastav koji zauzme 11. mjesto ići u doigravanje za ostanak s drugoplasiranim sastavom A1 lige gdje se vodi borba između Valisa iz Valjeva i Novobeogradskih Vukova (druge momčadi Novog Beograda).

Prvi turnir poretka od 9. do 12. mjesta igrat će se u srijedu i četvrtak (27. i 28. ožujka) u Šapcu odnosno Obrenovcu, u Srbiji. U konkurenciji su četiri sastava – Mladost, Mornar Split, Šabac i beogradski Partizan. Naša će momčad odigrati u srijedu (19.00) prvo protiv Partizana u Obrenovcu, da bi se dan kasnije ogledati protiv Šapca (20.00 sati).

– Ne idemo posve kompletni nažalost. Jan Bušić će vjerojatno ostati u Zagrebu jer je riječ o maturantu, školske su obveze sada primarnije. Ostali su zato zdravi i spremni nadam se – uoči polaska iz Zagreba će naš trener Damir Vincek.

– Prioritet je jasno ostati u društvu najboljih. Partizan je dosta mlada momčad, s dosta juniorskih reprezentativaca. Ondje igra Petar Jakšić, brat od Nikole Jakšića koji je kapetan njihove A reprezentacije. Iako, i Petar je već igrao za Srbiju, baš na Europskom prvenstvu u Zagrebu. Fizički su spremni, jako puno plivaju, radna su momčad kako mi to kažemo. Što se Šapca tiče, oni su nešto starija momčad, iskusna, imaju dva vrlo dobra centra Toholja i Stojanovića. Što će biti teže, to ćemo vidjeti, ali sada mislimo prvo na utakmicu s Partizanom.