Posjeti HAVK Mladost web-shop
Treći turnir Regionalne lige

Mladostaši u Šapcu na turniru Premier lige

event 18.01.2023.

Nakon poduže stanke, nastavlja se natjecanje i u Premier ligi. Regionalnom klupskom nadmetanju najboljih klubova iz triju država, Hrvatske, Crne Gore i Srbije

Nakon prva dva kola odnosno ukupno 5 utakmica, Mladost ima 9 bodova (3 pobjede i 2 poraza), te dijeli peto mjesto s beogradskom Crvenom zvezdom koja ima isti bodovni učinak kao Žapci.

Naše momke put vodi prema Šapcu, gradu na zapadu Srbije, a koji je od četvrtka do subote (19. do 21. siječnja) domaćin jednom od turnira Premier lige. Ovo je ujedno treći od ukupno četiri turnira prije završnog, tzv. Final Foura. Mladost će u Šapcu doslovno braniti boje hrvatskog vaterpola jer će se na tamošnjem turniru nadmetati ukupno 6 momčadi od kojih je čak 5 srpskih – domaćin Šabac, te Radnički Kragujevac, Novi Beograd, Partizan i Crvena zvezda.

  • Marko Jelača, naš kapetan kojeg nismo imali na raspolaganju u Dubrovniku protiv Juga prošli vikend je sada s nama, u momčadi je i bit će na turniru u Šapcu. Probat ćemo ga malo dozirati, ovisno o rezultatu i suparniku, a sad u kojoj će nam točno mjeri moći pomoći, teško je u ovom trenutku reći – napominje trener mladostaša, Zoran Bajić.
  • Analizirali smo video-snimku utakmice s Jugom u kojoj je bilo dosta individualnih pogrešaka. Mislim da protiv Zvezde i Partizana možemo igrati sasvim ravnopravno. To bi nam trebalo biti zrcalo našeg objektivnog stanja. Izašli smo iz perioda u kojem smo imali problema s bolesti, virozama, oporavili se, počeli opet malo ozbiljnije odnosno jače raditi, trenirati.

Prvu utakmicu naši mladići igraju u petak kasno navečer (20.30 sati) protiv Crvene zvezde. Upravo one momčadi s kojom je Mladost bodovno izjednačena, te protiv sastava koji je prije tjedan dana iznenadno ostao bez trenera, odlaskom dotadašnjeg šef struke i bivšeg srpskog izbornika Dejana Savića. Beograđane od tada vodi prijašnji Savićev pomoćnik, Aleksandar Filipović. Upravo s njim na klupi je Crvena zvezda proteklog vikenda svladala novosadsku Vojvodinu 13:8 u četvrtfinalu Srpskog kupa, te se plasirala na završni turnir tog natjecanja. Možda im je čak ono u ovom trenutku i više u mislima, budući da je taj Final Four na rasporedu za manje od 10 dana. Ipak, to ne nije, a u niti kojem slučaju ne bi ni smjelo biti nešto na što bi se oslanjali naši dečki.

Mladost na Arena Sport TV

Svoj omiljeni klub, naše mladostaše na turniru Premier lige u Šapcu možete pratiti i u prijenosu u programu Arena Sport televizije. Ova će postaja prenositi primjerice sve utakmice Žabaca sa spomenutog turnira.

Četvrtak, 19. siječnja – 1. kolo
(20.30) Crvena zvezda – Mladost, Arena Sport 2

Petak, 20. siječnja – 2. kolo
(17.00) Partizan – Mladost, Arena Sport 2

Subota, 21. siječnja – 3. kolo
(11.30) Mladost – Radnički, Arena Sport 1