Mladostaši uvjerljivi protiv Mornara BS

event 03.03.2022.

Važnu su utakmicu, a još važniju pobjedu ostvarili su naši mladostaši u 1. kolu zagrebačkog turnira, trećeg u nizu, Premier lige. Ovom pobjedom su naime Žapci vrlo vjerojatno osigurali pitanje ostanka u Premier ligi odnosno izbjegli opasnost ili nužnost dodatnih kvalifikacija ukoliko bi bili na kraju natjecanja plasirani ispod 10. mjesta. Pobjeda ipak nije baš […]

Važnu su utakmicu, a još važniju pobjedu ostvarili su naši mladostaši u 1. kolu zagrebačkog turnira, trećeg u nizu, Premier lige. Ovom pobjedom su naime Žapci vrlo vjerojatno osigurali pitanje ostanka u Premier ligi odnosno izbjegli opasnost ili nužnost dodatnih kvalifikacija ukoliko bi bili na kraju natjecanja plasirani ispod 10. mjesta.

Pobjeda ipak nije baš došla ‘sama od sebe’, nikako ne jednostavno. Gosti su se iskazali tvrdim orahom, prvenstveno u prve dvije četvrtine u kojima su u više navrata imali i vodstvo (istina minimalno), a uostalom prvi su dio igre i okončali vodstvo (6:5 za Splićane). U drugom dijelu, skoro pa druga Mladost. Ojačana obrana, prvo u kombinaciji presinga pa povlačenje u zonu, branjenje prve linije i puno više pomaganja u obrani, blokova, iskakanja. To je kao posljedicu imalo i bitno pokvaren igrač više mornarevaca, od 2-2 do zaključnih 2-8.
U napadu je pak slijedila kanonada Žabaca. Čak šest uzastopnih pogodaka (Dašić 3, Lazić, Vrbnjak i L. Bajić) za preokret od 5:6 do 11:6 za Mladost, četiri i pol minute prije kraja.
Podatak da su mladostaši primili u zadnje dvije četvrtine samo jedan pogodak ili točno 16 minuta jer toliko je proteklo od 6. i 7. gola Splićana, govori podosta i o obrani.

Naši mladići u petak, u 2. kolu imaju slobodan dan na turniru, a sljedeću će utakmicu odigrati u subotu, 5. ožujka od 18.50 sati protiv beogradske Crvene zvezde.