Mladostašima poraz u četvrtoj utakmici

event 30.05.2018.

Vaterpolisti Mladosti poraženi su u četvrtoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske od Juga rezultatom 9:4. Jug je tako obranio naslov dok su Žapci završili na drugom mjestu. Žapci nisu uspjeli još jednom iznenaditi Jug i izboriti petu utakmicu. Obje momčadi su iskoristile svoj prvi napad na utakmici, ali nakon 1:1 Mladostaši kao da su stali. Ni […]

Vaterpolisti Mladosti poraženi su u četvrtoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske od Juga rezultatom 9:4. Jug je tako obranio naslov dok su Žapci završili na drugom mjestu.

Žapci nisu uspjeli još jednom iznenaditi Jug i izboriti petu utakmicu. Obje momčadi su iskoristile svoj prvi napad na utakmici, ali nakon 1:1 Mladostaši kao da su stali. Ni vrlo dobri Marcelić nije mogao zaustaviti nalet Juga koji se do kraja druge četvrtine odvajaju na velikih, a pokazalo se i nedostižnih, 5:1. Do kraja susreta za Mladostaše su pogodili Zović, Marković i Paškvalin, ali gosti su ipak upisali pobjedu 9:4. S ukupnih 3:1 u finalnoj seriji Dubrovčani su osvojili naslov prvaka Hrvatske.
Nakon utakmice kapetan Mladosti Marcelić je izjavio:
Čestitao bih Jugu na današnjoj pobjedi. Zasluženo su nas pobijedili i osvojili naslov. Danas nas je koštalo što nismo dobro odigrali u napadu i dogodilo nam se ono nepisano pravilo da kad na jednoj strani ne postigneš gol, na drugoj ćeš ga primiti. Imali smo stvarno puno šansi koje nismo realizirali i tu svakako trebamo tražiti razloge poraza. Obrana je bila korektna.

Što se može očekivati od Mladosti u sljedećoj sezoni:
Ove sezone smo već napravili dobar iskorak naprijed, a ja se nadam da ćemo u sljedećoj sezoni još iskočiti. Želimo sljedeće godine još jače ući u borbu za trofeje i borit se do samog kraja te ćemo konačno nešto i osvojiti