Mladosti 1. mjesto u skupini B

event 26.07.2023.

Nade našeg kluba ‘promarširale’ su lakoćom skupinom B završnog turnira Hrvatskog kupa za uzrast nade, u Zagrebu. Učinili su to mladi Žapci na doista dojmljiv način pa su tako u utorak, prvo u 2. kolu svladali POŠK 1937 bez primljenog gola, 26:0!

Vito Lokas je postigao 8 golova, Toni Cvitan 5, Karlo Pekas 4, te Dorian Komar 2, Juraš Šorić 2 odnosno po 1 pogodak Dominik Šarić i Andrija Klišanin.

U sljedećem, 3. kolu u utorak navečer, ‘pao’ je i Solaris 15:4 (Toni Cvitan 4, Vito Lokas 3, Dorian Komar 3, te po 1 gol Ante Đuranović, Andrija Klišanin, Toni Kobačić i Juraj Šorić).

Mladostaši su od srijede u novoformiranoj skupini F koja je nastala spajanjem skupina B i C, gdje se uz Solaris, POŠK 1937 i Jug AO, nalaze još Mornar, KPK, Primorje EB i OVK POŠK.
Naši mladostaši će ovdje danas, temeljem plasmana, odigrati dvije utakmice, protiv Primorja EB i Mornara. S prenesenih 9 bodova iz prvog dijela natjecanja, Mladost je poravnata u vrhu s Korčulanima, te za početak imaju najbolju startnu poziciju za dohvatiti polufinale.