Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mornar bolji na peterce

event 09.04.2016.

U ruletu peteraca Mornar je pobjedio Mladost 11:10 (3:1, 1:1, 2:4, 2:2, 3:2) i osvojio treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske. Mladost je u Split doputovala oslabljena za Paškvalina (suspenzija), Bukića (ozljeda) i Dašića (bolest) u želji da pobjedom izbori treću, odlučujuću utakmicu za 3. mjesto u Prvenstvu Hrvatske. Utakmica koja je najavljivana kao dvoboj podjednakih […]

U ruletu peteraca Mornar je pobjedio Mladost 11:10 (3:1, 1:1, 2:4, 2:2, 3:2) i osvojio treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske.

Mladost je u Split doputovala oslabljena za Paškvalina (suspenzija), Bukića (ozljeda) i Dašića (bolest) u želji da pobjedom izbori treću, odlučujuću utakmicu za 3. mjesto u Prvenstvu Hrvatske. Utakmica koja je najavljivana kao dvoboj podjednakih protivnika, u potpunosti je opravdala očekivanu neizvjesnost, začinjenu i petercima na kraju utakmice.
Pred solidno ispunjenim tribinama bazena na Poljudu, Mornar je krenuo bolje u utakmicu i dobio prvu četvrtinu 3:1. Žapci su u tom dijelu imali 4 igrača više, a jednog od njih je realizirao Andrija Vlahović, najavivši svoju izuzetnu pucačku večer. Drugu dionicu utakmice obilježio je mali broj golova, po jedan sa svake strane, te četiri obrane Marcelića. Treći dio utakmice Žapci igraju najbolje, te unatoč promašenom petercu Vlahovića (obrana Šparade), sa 2 gola kapetana Milakovića, te jednog Gagulića i Vlahovića izjednačavaju rezultat na 6:6. Bez obzira na dobar rezultat, u tom su dijelu igre nastale i “pukotine” u vidu velikog broja osobnih grešaka kod glavnih igrača Mladosti. Naime, u zadnju četvrtinu Mladostaši ulaze sa 2 osobne: Milakovića, Vlahovića, Gagulića, Pavičića, Biljake, dok je mladi Lazić već imao 3 osobne. S druge strane, Splićani su na samom početku 3. četvrtine ostali bez Viskovića.
I onda u zadnjoj četvrtini Žapci dolaze do vodstva od 2 gola razlike zgodicima Vlahovića (4 gola večeras) i Milakovića (3 gola), tri i pol minute prije kraja.
Pavičić je početkom zadnje četvrtine dobio 3. osobnu, kasnije mu se pridružio Bašić sa 3 brzopotezne (bolje reći brzoplete) osobne greške u samo 2 minute, a isključujuću osobnu grešku je zaradio i večeras odlični Vlahović.
Da stvar bude gora, Mladost je osim u bazenu, oslabljena i “na suhom” jer je trener Hrestak dobio crveni karton polovicom zadnje četvrtine. Mornarevci su to znali iskoristiti i poravnali su rezultat golom Čaglja 12 sekundi prije kraja. Pomoćni trener Nikica Gulin zove time out, ali unatoč pokušaju Zovića ostaje nerješeno i pobjednik se odlučivao petercima.
Veliki broj osobnih grešaka, ukupno 20 (Mornar je imao 15) suzio je izbor izvođača na samo 8 imena, a Gulin se odlučio na: Milakovića – zabio, Gagulića i Živkovića kojima je golman Šparada obranio udarce, Zovića – zabio i mladog Valečića kojem je ispala lopta kod zadnjeg peterca. Kod Mornara precizni su bili Goreta, Gluhaić i bivši mladostaš Buha koji je zabio odlučujući peterac, dok je Burić promašio, a Pejkovićev peterac je Marcelić obranio.
V.d. Direktor Mladosti Miki Damjanić je poslije utakmice rekao:
“Večeras smo gledali jednu vrlo nervoznu utakmicu s dosta nepotrebnih osobnih grešaka. Mornar je imao priliku prelomiti utakmicu u drugoj četvrtini, ali nisu uspjeli zahvaljujući u prvom redu odličnima Marceliću i Vlahoviću. Na kraju je presudio nedostatak iskustva kod naših mladih igrača koji su zbog osobnih grešaka iskusnijih igrača igrali u završnici i izvodili peterce. Mornaru čestitam na pobjedi i 3. mjestu.”