Posjeti HAVK Mladost web-shop

Na Šalati počinje Kup RH za ml. kadete

event 26.07.2018.

Na plivalištu Šalata odigrava se završnica Kupa Hrvatske za mlađe kadete. Žapci su u skupini B zajedno s Jadranom, Jugom CO i Medveščakom. Ovaj vikend će mlađi kadeti završiti klupsku sezonu 2017./2018. Igrači trenera Dejana Šafarića će u četiri dana na Šalati nastojati ponoviti rezultat s Prvenstva Hrvatske (potajno se nadamo da ga mogu i […]

Na plivalištu Šalata odigrava se završnica Kupa Hrvatske za mlađe kadete. Žapci su u skupini B zajedno s Jadranom, Jugom CO i Medveščakom.

Ovaj vikend će mlađi kadeti završiti klupsku sezonu 2017./2018. Igrači trenera Dejana Šafarića će u četiri dana na Šalati nastojati ponoviti rezultat s Prvenstva Hrvatske
(potajno se nadamo da ga mogu i poboljšati), kada su na Crnici osvojili brončano odličje.
Žrijeb je Mladostaše smjestio u skupinu B i za protivnike im dodijelio Medveščak s kojim igraju 26.7. u 21:30, te u drugom danu (27.7.) protiv Jadrana u 11:20 i Juga CO u 20:20.
Po tri prvoplasirane ekipe iz skupina A i B u subotu nastavljaju borbu za Kup Hrvatske, pobjednici skupina ulaze izravno u polufinale, a ostale ekipe moraju odigrati dodatnu utakmicu kako bi osigurale borbu za medalje.

Podsjećanja radi, prvak države je Primorje EB, finalist Jadran, Mladost brani broncu, dok je POŠK bio četvrti, a Jug CO peti na Prvenstvu Hrvatske odigranom proljetos u Šibeniku.

Budući je Kup za mlađe kadete posljednje natjecanje mlađih uzrasta u ovoj sezoni, zanimljivo je pogledati i poredak u natjecanju Toni Nardelli. Radi se o trofeju kojeg osvaja klub čiji juniori, mlađi juniori, kadeti i mlađi kadeti ostvare najbolje rezultate tijekom čitave sezone (boduju se i zbrajaju dostignuća na Prvenstvima i Kupovima Hrvatske u nabrojanim kategorijama).

Mlađi uzrasti naših Žabaca trenutno imaju 117 bodova, na drugom su mjestu i zaostaju 5 bodova za vodećim Jug CO. Borba za Kup Hrvatske i borba za Trofej Nardelli najbolja su pozivnica svim prijateljima vaterpola da idući vikend provedu na plivalištu na Šalati, bodreći naše Žapce.