Posjeti HAVK Mladost web-shop
treća polufinalna utakmica ph

Nada u čudo

event 30.04.2024.

Mladostaši su senzaciju cijelog doigravanja Prvenstva Hrvatske kreirali prošlog petka na našem bazenu uz Savu. U večeri u kojoj je uz Savu ‘pao’ aktualni prvak države, splitski Jadran (15:11). Trijumf koji je razgalio mladostaška srca, pa malo čak i zagolicao, razgalio maštu

Naime, ovom pobjedom Mladost je poravnala, omjer na 1-1 u polufinalnoj seriji, te sada predstoje još samo 32 minute do ulaska u finale. Dakako i ruku na srce, Jadran je i dalje izraziti favorit. Bolja momčad, iskusnija, puna igrača nemjerljivo više pojedinačne kvalitete koji sami mogu riješiti utakmicu, a uz sve igraju doma.

Pa ipak, tako nešto se pričalo i pisalo i prije zagrebačke utakmice. Znamo da su iznenađenja ovakve naravi vrlo rijetka, da su matematički vrlo slabi izgledi da se u dvije uzastopne utakmice, u razmaku od samo 5 dana dogode ovakva mala „čuda”, kako su neki nazvali pobjedu Mladosti prošlog petka. 

– Sigurno će Jadran ući malo drukčije u ovu utakmicu. Nije im nimalo svejedno, bit će očekujem puno spremniji i to će ići dokazati. Na nama je ostaviti dobar dojam, potruditi se najbolje što možemo i da ne bude opet nekakvih 15:5 jer to sigurno nije realan odnos snaga. U sportu je sve moguće, iako znamo i svjesni smo protiv koga igramo, kakve momčadi i koje kvalitete – napominje Damir Vincek, trener Mladosti.

Postoji jedna opcija temeljem koje bi naši Žapci, u slučaju da ju uspiju provesti, mogli priuštiti novu, malu ‘dramu’ u bazenu. Ideja je sigurno pokušati što duže ‘držati’ utakmicu u egalu.

– To da, onda bi to isprovociralo laganu paniku u suparničkim redovima. Mi moramo iskazati spremnost odgovoriti na njihov vjerujem silovit početak, pa da ih tu ‘držimo’ koliko-toliko. Makar velim, kvaliteta je tu neupitna na njihovoj strani. Mi ćemo probati stvarno odigrati maksimalno koncentrirano, odgovorno. Idemo probati igrati svoju igru, od prve do zadnje sekunde. Idemo uživati u utakmici – poručuje trener naše momčadi koja je dan ranije već došla u Split.

Trener Vincek je na put odveo 15 igrača, te će neposredno uoči utakmice odrediti konačan.  

Utakmica Jadran – Mladost počinje u poljudskom bazenu od 19.30 sati, a susret možete pogledati u prijenosu na YouTube kanalu.