Nadama bronca na Božićnom turniru

event 10.12.2017.

Nade Mladosti nastupale su u Splitu na Božićnom turniru u organizaciji VK Mornar te su osvojile 3. mjesto. Na cijelom turniru mladi Žapci, koje je vodio trener Štritof, izgubili su samo jednu utakmicu i to od kasnijih osvajača turnira mladih vaterpolista POŠK-a. Turnir se igrao na bazenima Poljud u Splitu i trajao je od 8.-10.12.2017. […]

Nade Mladosti nastupale su u Splitu na Božićnom turniru u organizaciji VK Mornar te su osvojile 3. mjesto.

Na cijelom turniru mladi Žapci, koje je vodio trener Štritof, izgubili su samo jednu utakmicu i to od kasnijih osvajača turnira mladih vaterpolista POŠK-a.
Turnir se igrao na bazenima Poljud u Splitu i trajao je od 8.-10.12.2017. i nastupilo je 10 ekipa iz cijele Hrvatske.
U prvom kolu Mladostaše je čekao domaćin te se baš ta utakmica pokazala kao ključna za osvajanje drugog mjesta u skupini. Neizvjesna borba i na kraju neodlučenih 8:8. Petak popodne igrali su Žapci protiv Vukovara te su ostvarili uvjerljivu pobjedu 29:1. U subotu su na rasporedu bila čak tri kola, od kojih su Mladostaši u jednom bili slobodni. U jutarnjem programu slavili su protiv Galeba iz Makarske sa 7:4. U posljednjem kolu, u borbi za prvo mjesto u skupini, ipak su izgubili od POŠK-a 10:3. POŠK je zauzeo vrh ljestvice sa sve 4 pobjede, Mladostaši su završili drugi sa istim brojem bodova kao Mornar (8), ali sa boljom gol razlikom.
Kao drugoplasirani, igrači trenera Štritofa izborili su nastup u utakmici za 3. mjesto. gdje ih je u nedjelju čekao splitski Jadran. Slavlje 9:6 i mladi Žapci okitili su se brončanom medaljom.