Posjeti HAVK Mladost web-shop

Nade krenule na Korčulu na završnicu Prvenstva RH

event 04.05.2022.

Desetak dana nakon pripremnog međunarodnog turnira u Dubrovniku, nade Mladosti putuju na Korčulu na završni turnir Prvenstva Hrvatske koji počinje u četvrtak 5.5. a završava u nedjelju 8.5. Trener Duško Marinić i pomoćni trener Robert Sappe proanalizirali su igru iz Dubrovnika te nastojali korigirati još neke detalje u igri naših Žabaca, pa zajedno s igračima spremno […]

Desetak dana nakon pripremnog međunarodnog turnira u Dubrovniku, nade Mladosti putuju na Korčulu na završni turnir Prvenstva Hrvatske koji počinje u četvrtak 5.5. a završava u nedjelju 8.5.

Trener Duško Marinić i pomoćni trener Robert Sappe proanalizirali su igru iz Dubrovnika te nastojali korigirati još neke detalje u igri naših Žabaca, pa zajedno s igračima spremno dočekuju navažnije natjecanje u sezoni.

Na turniru u Korčuli sudjeluje 16 sastava podijeljenih u četiri grupe. Mladost je u grupi D zajedno s Mornarom, Zadrom 1952 i Galebom MR.

Sustav natjecanja je jednostavan.

Dvije prvoplasirane ekipe iz skupine plasiraju se u tzv. “gornji dom” od 1.-8. mjesta, dok dvije lošije plasirane ekipe idu u skupine za plasman od 9.-16. mjesta.

Rezultat iz međusobnog ogleda se prenosi u iduću fazu, u kojoj se formiraju nove skupine od 4 ekipe; a grupa D se “križa” s grupom B u kojoj igraju lanjski prvak i domaćin KPK, Jug AO, Zagreb i POŠK 1937.

Turnir završava trećom, eliminacijskom, fazom kada se za određivanje konačnog plasmana igraju najprije polufinala (subota navečer), a zatim i završni susreti (nedjelja ujutro).

Podsjećanja radi, ova generacija Žabaca je lani u kolovozu zauzela 4. mjesto na Prvenstvu Hrvatske igranom u Splitu. Sretno Žapci !!!!

Raspored Žabaca u skupini D:

5.5. u 12:10 Galeb MR – Mladost

5.5. u 19:40 Mladost – Mornar

6.5. 11:10 Zadar 1952 – Mladost