Posjeti HAVK Mladost web-shop

Nade Mladosti ostavile ZPK bez nade

event 09.03.2019.

Nade Mladosti okončale su kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske uvjerljivom pobjedom protiv vršnjaka iz ZPK. Na Utrinama su dječaci, koje vodi trener Robert Sappe, slavili 8:2 (5:1, 0:0, 1:1, 2:0) i na taj način izborili plasman na završni turnir Prvenstva Hrvatske koji se igra od 4. do 7. travnja. Mali Žapci su ušli u utakmicu vrlo […]

Nade Mladosti okončale su kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske uvjerljivom pobjedom protiv vršnjaka iz ZPK. Na Utrinama su dječaci, koje vodi trener Robert Sappe, slavili 8:2 (5:1, 0:0, 1:1, 2:0) i na taj način izborili plasman na završni turnir Prvenstva Hrvatske koji se igra od 4. do 7. travnja.
Mali Žapci su ušli u utakmicu vrlo smjelo i borbeno te u manje od pet minuta praktično riješili pitanje pobjednika. Nakon što su mrežu gradskih rivala naizmjence “izrešetali” Jakuš 3 puta i Vukojević 2 puta, na semaforu je stajalo uvjerljivih 5:0. Niti primljeni pogodak iz peterca nije poremetio koncetraciju naših nada.
U drugoj četvrtini nije bilo golova niti na jednoj strani a i suđeno je samo jedno isključenje te se igralo praktično bez prekida. Bio je to pravi test izdržljivosti za obje ekipe uzevši u obzir da treneri prema pravilima u nadama nemaju pravo na izmjene tijekom četvrtine.
Nakon zamjene strana Mladost je preko Jakuša povisila svoje vodstvo na 6:1, da bi nedugo zatim ZPK smanjio rezultat. Roditelji i prijatelji solidno su ispunili bazen u Utrinama (slika dolje) i tijekom čitavog susreta su pljeskom i navijanjem bodrili igrače u bazenu.
Završetak susreta je, baš kao i početak, u potpunosti pripao malim Žapcima koji postigli još dva gola za uvjerljivih 8:2.
Strijelci za Mladost bili su Jakuš sa čak 5 golova, te Vukojević sa 2 i Stančić s jednim postignutim golom. Valja istaći da su i vratari Subota i Matić imali svoj dan, sakupivši skupa 10-tak obrana uz Matićev obranjeni peterac u 3. četvrtini.
U ovim kvalifikacijama su Sappeove nade ubilježile 4 pobjede, te su po svršetku susreta zasluženo slavile plasman na finalni turnir.
Posebice veseli evidentan napredak u igri malih Žabaca u zadnjih nekoliko mjeseci, koji je došao kao posljedica dobrog rada i zalaganja na treninzima.
Bravo dečki i samo tako dalje!
ZPK_roditelji