Nade Mladosti slavile u Utrinama

event 24.02.2018.

Nade Mladosti uspješno nastavljaju nizati pobjede u kvalifikacijama za Prvenstvo Hrvatske. U Utrinama je u četvrtak 22.2., svladana ekipa Zagreba, rezultatom 19:3 (4:1, 7:0, 3:1, 5:1). Već od samog zagrijavanja vidjelo se da će to biti neravnopravna utakmica. Žapci, i ovaj put jedna Žabica Latica Medvešek, rasplivavali su se ozbiljno i disciplinirano, pod budnim okom […]

Nade Mladosti uspješno nastavljaju nizati pobjede u kvalifikacijama za Prvenstvo Hrvatske. U Utrinama je u četvrtak 22.2., svladana ekipa Zagreba, rezultatom 19:3 (4:1, 7:0, 3:1, 5:1).

Već od samog zagrijavanja vidjelo se da će to biti neravnopravna utakmica. Žapci, i ovaj put jedna Žabica Latica Medvešek, rasplivavali su se ozbiljno i disciplinirano, pod budnim okom trenera Štritofa, dok su se Zagrebaši praktički igrali u bazenu. A kad je utakmica počela Mladost je pokazala svoju kvalitetu i u igri te brzo povela sa 2:0. U tom su se trenutku veselili roditelji naših Žabaca, koji su došli na bazen Utrine. Malo radosti doživjeli su i Zagrebaši i njihovi navijači kad je Zagreb smanjio na 2:1. Nakon toga su mali Žapci ubacili u višu brzinu te redali gol za golom. Posebno je agresivna u presingu bila ekipa koja je u drugoj četvrtini igrala za Mladost. U tom dijelu je Bartul Bučević postigao 3 gola, a pratili su ga Matija Hajdaš i Luka Barišić sa po 2 gola. Njih su trojica podijelili i naslov najboljeg strijelca utakmice sa po 4 gola.
Osim spomenutog trojca, za Mladost su zabijali i Marko Barišić (3), Roko Padro (2), te Roko Vukojević i Vlado Rutar sa po 1 golom. Iako je Mladost visokim presingom držala Zagrebaše daleko od svog gola, golmanica Latica Medvešek i golman Bruno Stančić skupili su nekoliko efektnih obrana.
Trener Ratko Štritof nam je kratko rekao:
Zadovoljan sam igrom svoje ekipe. Ima tu 7-8 igrača koji već u ovom uzrastu imaju kvalitetu i potencijal za nešto više.
Naši Žapci u srijedu u 20:15 na Savi igraju svoju zadnju utakmicu u kvalifikacijama Prvenstva Hrvatske protiv nada ZPK.