Nade pobjedom zatvorile grupnu fazu

event 30.08.2019.

Nade HAVK Mladosti pobjedom u 5. kolu završile su grupnu fazu završnog turnira Kupa Hrvatske zauzevši 2. mjesto. U posljednjoj utakmici skupine igrači Roberta Sappea tijesno su porazili Rovinj s 13:14 (1:5, 4:0, 4:6, 4:3). Ponovno su odlično mladi Žapci otvorili utakmicu – nakon 6 minuta igre semafor je pokazivao 5:1. U drugoj je uslijedio pad […]

Nade HAVK Mladosti pobjedom u 5. kolu završile su grupnu fazu završnog turnira Kupa Hrvatske zauzevši 2. mjesto.

U posljednjoj utakmici skupine igrači Roberta Sappea tijesno su porazili Rovinj s 13:14 (1:5, 4:0, 4:6, 4:3). Ponovno su odlično mladi Žapci otvorili utakmicu – nakon 6 minuta igre semafor je pokazivao 5:1. U drugoj je uslijedio pad kada su Rovinjani postigli 4 pogotka, dok naši mladići nisu niti jedan. Nakon što su u bazen uskočile najbolje postave obje momčadi do kraja se utakmice igralo gol za gol. Utakmicu je obilježio ogroman broj isključenja – čak 39 od kojih je 25 bilo igrača Mladosti.

Petar Erenda postigao je polovicu današnjih pogodaka Mladosti, njih 7, Bruno Stančić postigao je 3, dvaput je precizan bio Fabio Jakuš, dok su Roko Vukojević i Deni Sappe jednom bili precizni.

Po okončanju grupne faze, natjecanje se nastavlja novim skupinama ovisno o plasmanu. Dvije prvoplasirane momčadi svake skupine tvore nove dvije skupine za plasman od 1. do 8. mjesta, E i F. Mladost je u skupini E zajedno sa Zadrom, Mornarom i POŠK-om. Rezultat s momčadi iz svoje skupine se prenosi. Tako POŠK kao pobjednik susreta prenosi 3 boda, kao i Zadar, dok Mladost i Mornar startaju s 0 bodova.

Prvi susret u novotvorenoj skupini E na rasporedu je večeras, s početkom u 19:10. Protivnik je prvak sa zimskog prvenstva, Zadar.