Posjeti HAVK Mladost web-shop

Nade – poraz i pobjeda na startu turnira Tomo 2016

event 31.03.2016.

Na startu jakog međunarodnog turnira Tomo 2016, selekcija nada Mladosti zabilježila je poraz protiv Vojvodine (Srbija) i pobjedu protiv Mokra lopta team (Slovačka). Najmlađi vaterpolisti HAVK Mladost su otputovali na jug Hrvatske, u Dubrovnik, gdje nastupaju na 6. međunarodnom turniru Tomo 2016, koji se održava u spomen na Tomu Udovičića, legendarnog trenera mlađih naraštaja Juga. […]

Na startu jakog međunarodnog turnira Tomo 2016, selekcija nada Mladosti zabilježila je poraz protiv Vojvodine (Srbija) i pobjedu protiv Mokra lopta team (Slovačka).

Najmlađi vaterpolisti HAVK Mladost su otputovali na jug Hrvatske, u Dubrovnik, gdje nastupaju na 6. međunarodnom turniru Tomo 2016, koji se održava u spomen na Tomu Udovičića, legendarnog trenera mlađih naraštaja Juga.
Na turniru sudjelu 22 ekipe dječaka rođenih 2004. godine i mlađih, iz 9 zemalja: Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Slovačke, Italije, Španjolske, Francuske i Njemačke.
Ekipe su podijeljene u 4 skupine, a naši Žapci se nalaze u skupini A, gdje redom igraju protiv: VK Vojvodina (Srbija), Mokra lopta team (Slovačka), VK Jug CO (Hrvatska), CN Marseille (Francuska) i CN Molins Rubi (Španjolska).
U prvom kolu igrači trenera Sappea su odmijerili snage s vršnjacima iz Vojvodine i izgubili rezultatom 3:7 (0:3, 1:2, 0:1, 2:1). U prve dvije četvrtine dominirali su fizički jači Vojvođani, a naši dječaci su im teškom mukom parirali gubeći lopte u napadu i primajući golove od kojih su neki bili i pomalo naivni. Nikako nisu uspijevali zaustaviti snažnog Brešćanskog koji je zabio sva svoja 3 gola u prve dvije četvrtine. U pauzi nakon druge četvrtine trener Sappe je “na suhom” pokazao igračima kao trebaju čuvati tjelesno nadmoćnije igrače. To je urodilo plodom, pa su u zadnje dvije četvrtine naše nade uspostavile ravnotežu u igri. Luka Tkalčec je zabio sva 3 gola za Mladost – dvije krasne šraube i jedan gol iz peterca za konačnih 3:7.
U drugom kolu Žapci su igrali protiv slovačkih ekipe Mokra lopta team i pobijedili sa 6:4 (1:1, 1:1, 2:0, 2:2). Igra je bila puno bolja u odnosu na prvu utakmicu. Ponovo je bio odličan Tkalčec s 3 zgoditka, a po jedan su zabili Kvaternik, Luković i Mihaljević. Mladost je čitavu utakmicu vodila, a dječaci iz Slovačke su uspjeli 2 puta izjednačiti. Da ne prijeđu u vodstvo spriječio ih je golman Počanić koji je dva puta obranio udarce kod nerješenog rezultata.
Nakon 2. kola Tkalčec vodi na listi strijelaca sa 6 postignutih golova.
U 3. kolu, večeras u 19:45, nade Mladosti igraju protiv domaćeg Juga.
Sve rezultate, tablice i prijenose uživo moguće je pratiti na www.jug.hr