Kreće četvrtfinalna skupina

Nade s 3 boda u borbu za prvaka

event 31.03.2023.

Nade Mladosti osvojile su prvo mjesto u svojoj D skupini završnog turnira Prvenstva Hrvatske, a koji se održava u Splitu

U posljednjem, 3. kolu skupine, mladostaši su svladali šibenski Solaris bez puno problema – 16:5.
Strijelci za našu momčad bili su – već poslovično najprecizniji, Vito Lokas 4 gola, ali ovog puta mu se pridružio i Toni Cvitan s istim brojčanim učinkom. Mrežu Šibenčana još su tresli i Dorian Komar 3, Andrija Klišanin 2, te po jednom Ante Đuranović, Juraj Šorić i Dominik Sarić.

Mladostaši su još nakon 2. kola osigurali borbu za poredak od 1. do 8. mjesta, ali su osvajanjem prvog mjesta u skupini D automatski ušli u nastavak nadmetanja s 3 boda, prenesenih upravo iz ove pobjede nad Šibenčanima. Mladost je sada razvrstana u novooformljenu skupinu F koja broji 4 momčadi. Uz nas su još korčulanski KPK koji je također prenio 3 boda, te Solaris i splitski Mornar BS. To znači da našim dječacima predstoje sada dvije utakmice. Prva je već večeras na rasporedu protiv Splićana, od 20.30 sati da bi se s Korčulanima sastali sutra, u subotu, 1. travnja u 10.40 sati.

U drugoj skupini, grupa E koja se također nadmeće u borbi za poredak od 1. do 8. mjesta su sastavi Cavtata, zagrebačkog ZPK, splitskog Jadrana i makarskog Galeba MR.