Posjeti HAVK Mladost web-shop

Nade slavile protiv Jadrana i osvojile 7. mjesto na Kupu RH

event 01.09.2019.

Preokretom u zadnjoj četvrtini nade Mladosti svladale su Jadran 10:9 (2:3, 3:2, 2:3, 3:1) te osvojile 7. mjesto na Kupu Hrvatske, što je pomak u odnosu na Prvenstvo RH odigrano u Šibeniku kada su igrači trenera Roberta Sappea bili osmi u Hrvatskoj. Jadran je susret za 7. mjesto otvorio bolje i poveo 2:0, da bi Tin […]

Preokretom u zadnjoj četvrtini nade Mladosti svladale su Jadran 10:9 (2:3, 3:2, 2:3, 3:1) te osvojile 7. mjesto na Kupu Hrvatske, što je pomak u odnosu na Prvenstvo RH odigrano u Šibeniku kada su igrači trenera Roberta Sappea bili osmi u Hrvatskoj.

Jadran je susret za 7. mjesto otvorio bolje i poveo 2:0, da bi Tin Sappe smanjio na 2:1. Nakon vodstva Jadrana 3:1, Žapci hvataju konce i na kraju prve četvrtine i početkom druge postižu 3 gola u nizu. Najprije je mrežu pogodio Stančić s igračem više, pa Vukojević također s brojčanom prednošću Mladosti, te Jakuš za prvo vodstvo naših mladića na utakmici. Prije zamjene strana zabio je još jednom Vukojević, a u posljednje dvije četvrtine otišlo se s neodlučenih 5:5.

U trećoj četvrtini izmjenjivali su se u vodstvu Jadran i Mladost da bi ipak Splićani otišli s prednošću u zadnju četvrtinu. U tom dijelu igre golove za Mladost dali su Stančić i Erenda.

I onda u zadnjoj četvrtini, mali Žapci su uspjeli napraviti preokret i izboriti pobjedu golovima najprije Jakuša, a zatim i kapetana Stančića dva puta, od kojih je ovaj drugi, pobjedonosni bio iz peterca polovicom zadnje četvrtine.

Na kraju ove vukovarske priče valja istaknuti da su naši dečki odigrali svoje ponajbolje utakmice na kraju napornog turnira. Jer nije bilo lako u 5 dana odigrati 8 utakmica, pogotovo imajući u vidu da se radi o dječacima od 11-12 godina.

Napredak koji je ostvaren u rezultatu i samoj igri dobar je poticaj igračima, od kojih će dobar broj i dogodine nastupati u uzrastu nada, da nastave s radom i usavršavanjem svojih vaterpolskih vještina.

Čestitke svim igračima, njihovim trenerima Campiju i Mareku, te roditeljima koju su velikom broju bili u Vukovaru i glasno bodrili Mladost!

Za Mladost su na Kupu nada 2019 igrali:

Luka Matić, Karlo Subota, Fabio Jakuš, Petar Erenda, Roko Vukojević, Bruno Stančić, Dominik Udovičić, Tin Sappe, Leo Majdak, Andrija Čolović, Petar Čorkalo, Petar Skerlev, Leo Radetić, Jakov Petrović Malešević i Deni Sappe.

Treneri: Robert Sappe i Duško Marinić