Posjeti HAVK Mladost web-shop
Poraz u polufinalu PH

Nade u nedjelju u borbi za broncu

event 11.02.2024.

Nade našeg kluba borit će se u nedjelju (11. veljače) od 11.00 sati u Splitu za treće mjesto i brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske, završnom turniru koji se od srijede igra u poljudskom plivalištu

U subotu prijepodne su mladi mladostaši prvo pobijedili za prvo mjesto u skupini H (jedna od dvije u kojoj je nastupalo ukupno 8 momčadi) sastav KPK, 11:10 (2:1, 4:1, 3:5, 2:3). Odlučujući gol za pobjedu postigao je Andrija Klišanin, dvije minute prije kraja.

Strijelci za Mladost bili su – Andrija Klišanin 3, Jakov Lisjak 2, te Luka Kostovski, Mihael Katić, Marko Mateljak, Adam Cindrić, Petar Stričević i Marko Rakiđija. 

Ovo pobjedom i osvajanjem prvog mjesta u skupini, mali Žapci su osigurali polufinale u subotnju večer protiv Mornara. Tu su međutim Splićani imali sjajan uvod za njih. Prvu su četvrtinu mornarevci dobili 5:0, a ta se prednost pokazala nedostižnom do kraja susreta za naše dječake. Mornar je pobijedio 10:7 (5:0, 0:2, 2:2, 3:3).

Strijelci za Mladost u ovoj su utakmici bili – Andrija Klišanin 4 i Mihael Katić 3.

Budući da je u drugom polufinalu Jadran svladao KPK (14:8), u nedjelju će se za broncu i drugi put u manje od 24 sata sastati Mladost i KPK. Sudbina je tako htjela da će to biti zapravo već treći susret ova dva kluba, samo različitih uzrasta, u dva dana. 

Podsjetimo naime da su u subotu seniori našeg kluba u Prvenstvu Hrvatske gostovali u Korčuli i pobijedili. Budući da su isti dan Korčulane pobijedile i naše nade, nadamo se da će nedjelja donijeti i treću pobjedu Mladosti!