Posjeti HAVK Mladost web-shop
Za finale protiv splitskog Jadrana

Nade u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

event 01.04.2023.

Ne prestaju, a nadamo se da ni neće prestajati stizati dobre vijesti iz Splita, s Prvenstva Hrvatske za Nade. Naši su mladi dečki naime pobijedili i u 2. kolu novoformirane skupine F, time nanizali ukupno 5 uzastopnih pobjeda i plasirali se u polufinale!

U subotu prijepodne u poljudskom bazenu ostvarena je dosad najteža, ali zato vjerojatno i najslađa pobjeda. Mladost je svladala korčulanski KPK 12:11 (2:4, 1:2, 4:2, 5:3) sjajnom izvedbom u drugom dijelu i dramom u završnici, golom za pobjedu u zadnjim sekundama.

Korčulani su vodili cijelu prvu polovicu, a drugoj je četvrtini bilo 5:2 i na kraju te dionice i 6:3 za KPK. Još je i sredinom treće dionice, samo dvije i pol minute do kraja bilo plus 3 za suparnika (7:4), da bi mladostaši izjednačili (7:7), no uoči zadnjih 6 minuta (koliko igra uzrast nada u četvrtini), Korčulani ponovo poveli (8:7).

Tri minute prije kraja utakmice bilježimo prvo vodstvo naših mladostaša, 10:9. Slijedila je napeta, neizvjesna završnica u igri ‘gol na gol’, s tim da je sada naš sastav vodio, a Korčulani stizali. Suparnik je izjednačio samo 41 sekundu prije kraja (11:11), da bi točno 2 sekunde prije sirene, u napadu s igračem više, Dorina Komar pogodio za pobjedu i plasman u polufinale!

Strijelci za Mladost bili su – Vito Lokas 6, Dorijan Komar 3, Andrija Klišanin 2, te po 1 gol Juraj Šorić.

U polufinalu će večeras od 20.00 sati mladostaši igrati protiv splitskog Jadrana. 

Sretno, mladi Žapci!