Posjeti HAVK Mladost web-shop
Od srijede do nedjelje

Nade u Splitu na Prvenstvu Hrvatske

event 29.03.2023.

Dok će se seniori boriti za ulazak u polufinale državnog prvenstva, jedan od najmlađih naših uzrasta – Nade – su u Splitu

Ondje će naime, na bazenu Poljud večeras početi završni turnir Prvenstva Hrvatske za uzrast Nade (29. ožujka – 2. travnja 2023. ). Riječ je o godištu 2011. i mlađi.

Uz uzrast Nada nas vežu vrlo lijepe uspomene iz prošle godine kada su Nade Mladosti osvojile brončanu medalju u Prvenstvu Hrvatske, tada pobijedivši splitski Jadran 6:5. Nastup na ovogodišnjem Prvenstvu, potvrdilo je čak 18 klubova koji su podijeljeni u 4 skupine. Dvije skupine broje 5, a preostale dvije skupine 4 kluba. Njihov je raspored sljedeći:

Skupina A – Cavtat, Galeb MR Makarska, Opatija LRH, Zadar 1952 i Primorje EB Rijeka
Skupina B – KPK Korčula, Mornar BS Split, POŠK 1937 Split i Osijek
Skupina C – ZPK Zagreb, Jadran Spit, Medveščak Zagreb, OVK POŠK Split i Zagreb
Skupina D – Mladost Zagreb, Solaris Šibenik, Jug Adriatic osiguranje Dubrovnik i Delfin Rovinj

Prva dva sastava iz svake skupine nastavljaju natjecanja od 1. do 8. mjesta i to tako da će tvoriti nove grupe. Spojit će se naime po dva prvoplasirana iz skupina A i C, te B i D. Trećeplasirani iz svake skupine će u borbu za poredak od 9. do 12. mjesta, a svi preostali za konačan poredak od 13. do 18. mjesta.

Nade Mladosti prvu utakmicu će odigrati u četvrtak, 30. ožujka s početkom u 10.40 sati, a suparnik će nam biti sastav rovinjskog Delfina.
Našim Nadama želimo kako sretan put, tako još više uspješan nastup i dobru zabavu uz vaterpolo, sljedećih pet dana u Splitu.