Posjeti HAVK Mladost web-shop

Nade završavaju ciklus Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije

event 02.04.2019.

Nakon što su u protekla 2 mjeseca odigrana 4 završna turnira Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije, došao je red na onu uzrastom najmlađu kategoriju – nade. Dječaci rođeni 2007. i mlađe od srijede do nedjelje borit će se u Šibeniku za zlato. Na turniru, na kojem nastupa 20 ekipa, mali Žapci smješteni su u skupinu […]

Nakon što su u protekla 2 mjeseca odigrana 4 završna turnira Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije, došao je red na onu uzrastom najmlađu kategoriju – nade.

Dječaci rođeni 2007. i mlađe od srijede do nedjelje borit će se u Šibeniku za zlato. Na turniru, na kojem nastupa 20 ekipa, mali Žapci smješteni su u skupinu B zajedno s Galebom MR, Primorjem EB, Marsoniom i Paladom.

Evo što nam je otkrio Robert Sappe, trener nada, pred odlazak na završni turnir.

“Idemo na turnir sa petnaest igrača. U konkurenciji za ekipu nisu Dominik Udovičić (upala pluća) i Tin Sappé (slomio kost stopala). Već samom činjenicom da su navedena dvojica 2007. godište, koje je nositelj kategorije prvenstva, a zamijenjeni su mlađima, je šteta prvenstveno za njih i njihov razvoj i stjecanje iskustva. 
Nisam upoznat sa svim ekipama u Hrvatskoj ali iz iskustva znam da morske ekipe uvijek ranije sazrijevaju, a možda i više borave u moru te u svakoj ekipi ima par akceleranata dok mi nemamo ni jednog. Naš rad je usredotočen na pravilno i pravovremeno usvajanje svih segmenata vaterpola. To se najbolje vidi iz rezultata mlađih juniora i juniora koji su nam uvijek u vrhu, dok sa mlađim natjecateljima malo kaskamo. No put je ucrtan, dobar je i mi ga slijedimo.
Očekivanja na prvenstvu su da popravimo sve segmente igre. Želim da djeca uživaju u vaterpolu, turniru i Šibeniku, te da dođu natrag s još većom željom za jako teško treniranje.  Nadam se da će nam vrijeme dozvoliti da pogledamo i prošećemo Šibenikom”.
Rezultate, statistike, listu strijelaca i ostale podatke možete pratiti ovdje