Posjeti HAVK Mladost web-shop
Prvenstvo Hrvatske za mlađe nade

Najmlađi uzrast u Jelkovcu po trofej

event 17.04.2024.

Ovog se tjedna, točnije od četvrtka do nedjelje, od 18. do 21. travnja odigrava završni turnir Prvenstva Hrvatske za uzrast tzv. Mlađe nade. Riječ je o uzrasnoj kategoriji do 11 godina i mlađi odnosno u ovogodišnjem slučaju za djecu rođenu 2013. i mlađe

Mladost nastupa s još 11 klubova na završnom turniru, a klubovi su podijeljeni u dvije skupine po 6 sastava. Naš klub je u skupini B zajedno sa sastavima –  Jadrana iz Splita, VK Zagreb, Osijek, šibenskog Solarisa i KPK iz Korčule.
Drugu ili skupinu A čine – Medveščak, Mornar, ZPK Zagreb, Gusar Mlini, Primorje EB i Jug AO.

U državnom prvenstvu ovog uzrasta ključne su zapravo utakmice u skupini, već od 1. kola. Naime, temeljem mjesta osvojenog u skupini, nakon 5 kola, bit će znano za koje će se ukupno mjesto u državnom prvenstvu, u nedjelju (21. travnja) boriti svaki sastav.
Pojednostavljeno, finalni par će činiti klubovi koji osvoje prvo mjesto u svojoj skupini odnosno A1-B1. Za broncu ili treće mjesto u Hrvatskoj, nadmetat će se par A2-B2. Za peto mjesto odlučivat će par A3-B3 itd.

Svaki klub za natjecanje može prijaviti maksimalno 14 igrača/igračica. Naime, u ovom uzrastu smiju igrati i djevojčice, najviše 3 u jednom sastavu, ali sve dakako i dalje uzrasta do 11 godina odnosno rođene 2013. i mlađe.

Naše mlade nade prvenstvena će nadmetanja početi u četvrtak, 18. travnja od 18.20 sati u malom gradskom derbiju protiv VK Zagreb. U petak, drugog natjecateljskog dana slijede nad susreti protiv KPK (10.00 sati) i splitskog Jadrana (18.00). Zanimljivo da su prošle godine u finalu Prvenstva igrali baš Jadran i KPK. Usputno, tada je Mladost bila zauzela 6. mjesto.
U subotu, pretposljednjeg dana završnog turnira Prvenstva Hrvatske, Mladost će igrati 4. kolo protiv Osijeka (10.00 sati) odnosno 5. kolo sučelice Solarisa (18.00). Sve će se utakmice odigravati u bazenu Jelkovec.