Posjeti HAVK Mladost web-shop
Predstoje 2 utakmice u subotu

Nakon 3. kola na vrhu!

event 02.03.2024.

Sjajna prva dva dana i prve tri utakmice naših mlađih kadeta na završnom turniru Prvenstva Hrvatske u Zagrebu. U bazenu Jelkovec, naši su mladostaši nakon visoke pobjede od 20 golova razlike protiv Opatije (22:2), u večernjim satima petka slavili i u gradskom derbiju protiv Medveščaka 9:5 (3:2, 2:2, 2:0, 2:1)

Pobjeda nad prošlogodišnjim prvacima Hrvatske u ovom uzrastu osigurana je u trećoj četvrtini.

Medveščak je poveo 2:0 nakon dvije i pol minute susreta, ali tada je uslijedio žestok odgovor malih Žabaca. Lokas i dvaput Cvitan preokrenuli su rezultat do našeg vodstva 3:2. U drugoj četvrtini smo prvi put ‘otišli’ na dva gola prednosti 5:3, da bi u trećoj poveli i tri gola razlike, 7:4. Kada je šest minuta prije kraja utakmice Komar pogodio za 8:4 bilo je izgledno da sva tri boda ostaju u našim rukama. Ovime je Mladost preuzela vodstvo s tri pobjede u isto toliko utakmica u našoj A skupini.

Strijelci za Mladost bili su – Toni Cvitan 3, Vito Lokas 2, Dorian Komar 2, Juraj Šorić 1 i Lovro Tkalčec 1.

Naši dečki u subotu igraju preostale dvije utakmice u skupini. Od 12.15 protiv Jadrana koji je trenutačno drugi s tri boda manje, te predvečer od 18.00 sati protiv Solarisa. Žapci su u borbi za prvo mjesto u skupini, a ono bi im u nedjelju donijelo – finale!