Nakon napete borbe prvak Europe ipak prejak za Mladost

event 22.02.2020.

Mladost je na svom bazenu ugostila aktualnog prvaka Europe, mađarski Ferencvaroš koji je nakon uzbudljive utakmice odnio pobjedu. Mađari su slavili 6:9 (0:2, 1:2, 3:3, 2:2) i u devetom kolu Lige prvaka upisali nova tri boda. Najučinkovitiji strijelci kod Žabaca bili su Konstantin Harkov i Lovre Miloš s po dva pogotka. ”Svesti Ferencvaroš na devet pogodaka […]

Mladost je na svom bazenu ugostila aktualnog prvaka Europe, mađarski Ferencvaroš koji je nakon uzbudljive utakmice odnio pobjedu. Mađari su slavili 6:9 (0:2, 1:2, 3:3, 2:2) i u devetom kolu Lige prvaka upisali nova tri boda. Najučinkovitiji strijelci kod Žabaca bili su Konstantin Harkov i Lovre Miloš s po dva pogotka. ”Svesti Ferencvaroš na devet pogodaka nije mala stvar, pogotovo zato što mislim da smo većim dijelom utakmice u obrani bili vrlo dobri. Primili smo dva jeftina gola ali zaustavili smo kontru i njihove fantastične individualce. Imali smo glavu i rep. Nažalost, u napadu nismo bili pravi, u početku utakmice nismo iskoristili neke dobre šanse. Da smo tu bili efikasniji, utakmica bi bila interesantnija i bolja!” – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Iako im je u goste došla jedna od najjačih ekipa na svijetu, Žapci se nisu prestrašili moćnog protivnika već su im uzvratili dobrom i hrabrom igrom. Mađari su stekli prednost u prvoj četvrtini, ali Mladost je čvrstom igrom u obrani držali utakmicu neizvjesnom. Presudni trenutak utakmice zbio se u posljednjoj četvrtini kada je Matias Biljaka zbog brutalnosti isključen na četiri minute te su Žapci taj period proveli s igračem manje.

 ”Mislim da smo krenuli malo slabo, ali uspjeli smo se vratiti i odigrati našu igru. Nije bilo lako bez šestog igrača u polju četiri minute. Iskoristili su naše pogreške i izborili pobjedu. Naše bodove tražimo sada protiv Hannovera i Terrase u idućim kolima!” – izjavio je nakon utakmice igrač Mladosti Luka Bajić.

Za Mladost su igrali: Jerko Jurlina (9 obrana), Cosmin Radu, Lovre Miloš (2), Matias Biljaka, Miloš Ćuk, Luka Bajić, Luka Bukić (1), Franko Lazić, Alex Bowen (1), Josip Vrlić, Aljoša Kunac, Konstantin Harkov (2) i Marko Miškić.

Iduća utakmica za Žapce je na rasporedu u subotu 29. veljače od 19 sati kada na domaćem bazenu u Regionalnoj ligi dočekuju Jadran Herceg Novi.