Posjeti HAVK Mladost web-shop
Razgovor s trenerom juniorskih doprvaka Hrvatske

Nakon prospavane noći i juniorskog srebra

event 29.01.2024.

Sjajan uvod u 2024. godinu našeg kluba priuštili su nam juniori. Kao što je već vjerojatno i znano, a posebice svima u mladostaškoj obitelji, naši su juniori na u nedjelju okončanom juniorskom Prvenstvu Hrvatske u Splitu, osvojili sjajno drugo mjesto i srebrnu medalju

Dojmovi su još svježi, trebat će i neko vrijeme da se slegnu, ali dan nakon juniorskog uspjeha, osluhnuli smo onog tko je ove mladiće odveo do finala i medalje, našeg trenera Hrvoja Hrestaka.

– Nakon prospavane noći i dalje sam djelomično tužan jer smo bili jako blizu tome da odemo do kraja i osvojimo naslov prvaka – prvo je što je izustio trener Hrestak.
– Međutim, polako jača osjećaj zadovoljstva i sreće zbog učinjenog iskoraka naših juniora. Reći ću jasno i glasno da sam ponosan na ove mladiće. Skrenuli su pozornost na sebe i drago mi je da se to poklopilo s trenutkom kada naš klub razmišlja o pomlađivanju momčadi. Zbog održavanja seniorskog Europskog prvenstva u Zagrebu naši uvjeti za trening nisu bili idealni, a broj odigranih službenih utakmica nije dostatan (igrali smo jednokružno) za kvalitetnu pripremu momčadi za ovakav turnir. Zbog svega toga, sudioništvo u AWL (Alpe vaterpolska liga) pokazalo se kao pun pogodak. Dobili smo iskustvo igranja utakmica s fizički jačim suparnicima, te priliku da svaki mjesec provjerimo u kakvom smo stanju i na čemu treba raditi. Želio bih se zahvaliti Upravi kluba na osiguranju sudjelovanja u AWL. S tim potezom pokazali su da razmišljaju o budućnosti kluba. Zahvaljujem i roditeljima koji su nas došli podržati u Split, ali i svim ostalim roditeljima koji nisu bili u prilici to učiniti, na svemu onome što je potrebno kako bi jedan sportaš mogao što bolje funkcionirati i usklađivati sve svoje obaveze. Nadam se da se razumijemo. Ovim putem pozivam sve roditelje i prijatelje kluba da dođu na seniorsku utakmicu u srijedu kada će juniorska momčad biti predstavljena pred domaćom publikom – rekao je trener Hrestak.

Kakvo je viđenje cijelog turnira, jasno s naglaskom na našu momčad?
– Ponavljam da mi je krivo što nismo otišli do kraja, ali opet ne mogu se baš odjednom preskočiti tri stepenice. Osobno, ne znam kad je ova generacija zadnji put dobila Primorje, a svladali smo ih sada, u polufinalu. Odigrali smo jednu ‘šahovsku partiju’ s njima. Toliko zrelo i s vjerom u naš dogovor, vrlo disciplinirano, tako da na tomu moram čestitati svojim igračima. U Primorju igra 5 igrača koji su i u prvoj momčadi, igraju u Eurokupu. Imaju sjajnu brzinu reakcije. Njihovu kontru stvarno treba znati zaustaviti, a upravo smo to mi uspjeli i sve ih na samo tri gola. To je čak bi rekao, ekstremno dobro. Malo je kome to pošlo za rukom. Utakmica odigrana mogu reći bez pogreške. Normalno da u 32 minute ima i pogrešaka malih, nekoga ‘povuče’, pa malo iskoči, ali znanjem i srčanošću, te s raspoloženim Jakovom Ćosićem na golu, kao i blokovima, vrhunskom obranom, sve smo to uspjeli nadvladati. To je za nas bila sigurno najsjajnija točka turnira. Protiv Jadrana i protiv Mornara smo pokazali neke padove u igri. U obje smo utakmice imali visoko vodstvo, uspjeli smo spasiti protiv Jadrana, ali ne više i u finalu. Možda je ponestalo i malo snage. Da se razumijemo, ovo je bio vrlo ujednačen turnir i to je nešto što me raduje. Napokon smo dobili turnir s dosta utakmica na samo gol-dva ili rješavanje tek petercima i to je sjajno. Tu igrači rastu. Konkurencija je bila, takva da kao što smo mogli biti prvi, mogli završiti i na 5. mjestu. Toliko je jak i neizvjestan turnir bio – napominje trener naših juniora.

Ono što raduje je da se radi o juniorskom sastavu odnosno onoj prvoj generaciji koja kuca na vrata seniorske momčadi, uostalom neki već i igraju u njoj poput Amara Fajkovića, Jana Bušića i da ne izdvajamo dalje.
– To su dečki koji zavrjeđuju priliku, oni su skrenuli pozornost na sebe. Mene veseli da se to poklapa s klupskom politikom okretanja svojem igračkom kadru, našim igračima. To bi me jako veselilo – zaključio je Hrvoje Hrestak, trener juniorskih doprvaka Hrvatske.