Nade Mladosti najbolje na Kupu

Naše nade osvojile Hrvatski kup

event 27.07.2023.

Sjajan uspjeh Mladosti, točnije našeg uzrasta nada. Mladi Žapci koje vodi trenerica Morena Marinković osvojili su Hrvatski kup!

Posljednjeg dana završnog turnira koji se ovog tjedna, od ponedjeljka igrao u Zagrebu, na našem bazenu uz Savu, mladostaši su prvo u polufinalu svladali Cavtat 7:6, da bi u finalu bili bolji od KPK iz Korčule, 11:6!

Posebno je dramatična bila polufinalna utakmica u kojoj su se ogledali isti sastavi koji su se ove godine već sastali u finalu državnog prvenstva. Tada je Cavtat bio bolji, da bi sada naši dječaci uzvratili sjajno odigranim drugim poluvremenom. Naime, Cavtat je još pola minute prije kraja druge četvrtine vodio visokih 6:1. Činilo se da je pitanje pobjednika stvar samo rutine, ali tako nisu mislili naši igrači. Smanjili su do kraja četvrtine na 6:2, ali potom više do kraja nisu primili niti jedan pogodak, a postigli su novih pet. Za preokret i pobjedu 7:6, te plasman u finale! Posljednji je gol postigao Dorian Komar u zadnjoj minuti.
Strijelci za Mladost bili su – Dorian Komar 4, Vito Lokas 2 i Toni Cvitan 1 gol.

U finalu su čekali Korčulani koji su u drugom polufinalu bili dvostruko bolji od ZPK, 14:7.

U završnoj utakmici za zlato, Mladost se pokazala umješnijom i svladala KPK 11:6. Ponovo je utakmica bila potpuno neizvjesna prve tri četvrtine nakon kojih je rezultat bio 6:6. No, u zadnjih 6 minuta u bazenu je postojala samo jedna momčad, samo Mladost! Žapci su ovaj dio igra dobili uvjerljivo 5:0 za konačno slavlje.
Strijelci u finalu bili su – Dorian Komar 3, Vito Lokas 2, te po jedan gol Andrija Klišanin, Mihael Katić, Toni Cvitan, Karlo Pekas, Lovro Tkalčec i Karlo Kovač.

Po okončanju natjecanja, naš Vito Lokas je proglašen i najboljim igračem završnog turnira.

Bravo naši mali mladostaši! Čestitke na sjajnim igrama i velikom uspjehu.