Posjeti HAVK Mladost web-shop
Poraz u finalu Prvenstva Hrvatske

Naši juniori su srebrni!

event 28.01.2024.

Juniorski sastav Mladost osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju, te kako se to uobičava reći ili napisati, naslov doprvaka države

U finalu četverodnevnog završnog turnira juniorskog Prvenstva Hrvatske, u Splitu je Mornar bio bolji od naših mladića 13:10 (3:4, 2:3, 5:1, 3:2). Naši su mladostaši bili u jednom trenutku, učinilo se, jako blizu osvajanja i zlata. Naime, u drugoj četvrtini su dečki vodili 7:3, da bi suparnici ipak uspjeli smanjiti do kraja druge četvrtine na 7:5.
Početkom treće četvrtine, novi pogodak u splitskoj mreži za vodstvo naše momčadi 8:5, ali tada je slijedio puni obrat.

Na ovom turniru su nerijetko naši momci u trećoj četvrtini ‘lomili’ suparnike, odlučivali pitanje pobjednika. Ovog puta se to nažalost nije dogodilo, ne u našu korist. Mornarevci su nakon 8:5 za nas šest minuta do kraja treće četvrtine, zaredali s čak 5 uzastopnih pogodaka, preokrenuvši do 10:8 za Mornar osam minuta prije kraja.

U zadnjoj četvrtini je Mornar uspio i još malo povećati razliku, sve do konačnih 13:10.
Sportski je dakako čestitati prvacima, što i činimo, ali jednako tako palac gore i aplauz za naše sjajne dečke i njihovog trenera Hrvoja Hrestaka. Odigrali su vrlo, vrlo dobar turnir, osvojili medalju, igrali finale, te prikazali budućnost našeg kluba u najsjajnijem svjetlu.
Bravo juniori – ponosimo se s vama!