Posjeti HAVK Mladost web-shop
World aquatics svjetski kup

Naši mladostaši svladali Australiju

event 10.03.2023.

Na bazenu Mladosti u tijeku je veliki, kvalifikacijski turnir A skupine Svjetskog kupa na kojem bodrimo Hrvatsku protiv Italije, Mađarske, Japana, SAD i Francuske. Prve dvije smo dobili uvjerljivo i zasluženo – protiv SAD 16:14, a kontra Francuske 12:7. No, istodobno pratimo i turnir istog natjecanja, Svjetskog kupa, samo B skupine u Podgorici. Ondje igra […]

Na bazenu Mladosti u tijeku je veliki, kvalifikacijski turnir A skupine Svjetskog kupa na kojem bodrimo Hrvatsku protiv Italije, Mađarske, Japana, SAD i Francuske. Prve dvije smo dobili uvjerljivo i zasluženo – protiv SAD 16:14, a kontra Francuske 12:7.

No, istodobno pratimo i turnir istog natjecanja, Svjetskog kupa, samo B skupine u Podgorici. Ondje igra Gruzija s našom trojicom igrača – kapetanom Mladosti Markom Jelačom, te Valikom Dadvanijem i Sandrom Adeišvilijem.
Prvog dana natjecanja, Crna Gora je tijesno svladala Gruziju 13:12, a za Gruzijce je od mladostaša strijelac bio samo Jelača – 2 gola.
Međutim, u četvrtak, u 2. kolu Gruzija je pobijedila Australiju 13:12. Najbolji strijelac kod pobjednika bio je naš kapetan, Marko Jelača s 3 gola. Adeišvili je postigao 2, a Dadvani 1 gol.