Nedjeljna matineja u Budvi

event 22.01.2022.

Mladostaši nedjeljnom ‘matinejom’ u Budvi (10.00 protiv Radničkog – Arena Sport 1), završavaju drugi turnir Premier lige. Subota je za Žapce naime slobodan dan na turniru, pa smo nakon prve dvije utakmice u Crnoj Gori i dva remija protiv kotorskog Primorca (10:10) odnosno Solarisa (5:5), za dojmove priupitali trenera naše momčadi, Zorana Bajića. “Ne mogu […]

Mladostaši nedjeljnom ‘matinejom’ u Budvi (10.00 protiv Radničkog – Arena Sport 1), završavaju drugi turnir Premier lige. Subota je za Žapce naime slobodan dan na turniru, pa smo nakon prve dvije utakmice u Crnoj Gori i dva remija protiv kotorskog Primorca (10:10) odnosno Solarisa (5:5), za dojmove priupitali trenera naše momčadi, Zorana Bajića.

Ne mogu biti posve nezadovoljan nakon obje te utakmice, imajući ipak u vidu da smo ovdje bitno oslabljeni, da nemamo dvojicu igrača iz prve postave (Biljaka i Lazić), da imamo na raspolaganju 12 igrača samo, s puno vrlo mladih i neiskusnih igrača” u startu će u subotnje poslijepodne iz Budve, trener Mladosti.
Jasno, ostaje mala žal što nismo možda i pobijedili Solaris, a bili smo blizu i ne bi bilo nezasluženo. U toj smo utakmici imali dosta tehničkih pogrešaka, ‘jurcanja’ gore-dole. Marcelić je bio izvanredan i on nas je održavao u rezultatu. Igrač manje nam je bio izvanredan, ali igrač više loš. Prvu utakmicu smo igrali protiv Primorca koji se u međuvremenu, u zimskom prijelaznom roku pojačao za Marka Mršića. Oni su tu utakmicu imali dvojicu igrača više u rotaciji, u odnosu na nas. Pružili smo im ozbiljan otpor, što nije baš malena stvar. Jednako kao što je Solaris bio praktički kompletan, nedostajao im je tek jedan bek. Napominjem, u odnosu na uvjete koji su nas zatekli s pandemijom, to su dobra ostvarenja.”

Nedjelja, spomenusmo u uvodu, donosi Radnički. Jednu od najboljih momčadi u Premier ligi, sastav koji je osvojio Srpski kup nedavno pobijedivši Novi Beograd, kojeg su pak i ponovo svladali baš u Budvi, u petak.
Našim mladim igračima će ta utakmica poslužiti kao dodatno stjecanje iskustva, igranje protiv ozbiljne, vrlo jake momčadi i igrača. Pobjeda Radničkog nad Novim Beogradom čak po meni više ni ne spada u iznenađenja. Ne kad se ponovi u kratko vrijeme, očito su im ‘ušli’ u glavu. Samo potvrda da ne igraju imena, već momčad, a Radnički uz to što je momčad ima itekakva i imena. Od našeg Vrlića na centru, pa Marka Radulovića, našeg bivšeg igraća Miloša Ćuka, tu je i ljevak Aleksa Ukropina… ” iz Budve će trener Zoran Bajić.

Utakmicu Radnički – Mladost možete pogledati u nedjelju od 10.00 sati u prijenosu na Arena Sport 1.