Posjeti HAVK Mladost web-shop

Ništa od finala mlađih juniora

event 03.03.2019.

Mlađi juniori nisu uspjeli izboriti finale Prvenstva Hrvatske jer su poraženi od domaćeg Jadrana rezultatom  6:8 (0:1, 2:4, 2:2, 2:1). Zadnjeg dana turnira igraju protiv Primorja EB u 11:40 u utakmici za brončanu medalju.Na vrlo dobro popunjenom plivalištu Poljud Jadran i Mladost su odigrali zanimljivo polufinale. Utakmica nije počela u visokom ritmu, što je i […]

Mlađi juniori nisu uspjeli izboriti finale Prvenstva Hrvatske jer su poraženi od domaćeg Jadrana rezultatom  6:8 (0:1, 2:4, 2:2, 2:1). Zadnjeg dana turnira igraju protiv Primorja EB u 11:40 u utakmici za brončanu medalju.Na vrlo dobro popunjenom plivalištu Poljud Jadran i Mladost su odigrali zanimljivo polufinale. Utakmica nije počela u visokom ritmu, što je i razumljivo obzirom da je turnir pri kraju i snaga je počela kopniti. Na samom početku Jadran je imao nekoliko izglednih situacija koje je golman Udović zaustavljao obranama. Splićani su poveli udarcem iz daljine, a Žapci nisu uspjeli realizirati igrača više pa se s minimalnih 1:0 otišlo na prvi predah. U nastavku utakmice domaćin povisuje vodstvo, ali sredinom druge četvrtine budi se Holzinger i sa dva gola sa srednjeg vanjskog vraća utakmicu u egal. Motiviralo je to roditelje naših igrača, kojih je 15-tak doputovalo u Split, da navijanjem daju podršku Žapcima. Za igrače trenera Gulina bilo bi sjajno da se na zamjenu strana otišlo s neriješenim rezultatom. Ali nije, jer splićani u kratkom razdoblju postižu tri gola i sa visokih 5:2 se odlazi na odmor.

U trećoj četvrtini oba sastava postižu po 2 gola. Za Mladost zabija Mihić s igračem više, a zatim i Toni Bušić. U tom dijelu utakmice bilo je dosta prigoda da se Žapci potpuno približe Jadranu. Kada se Jadran početkom zadnje četvrtine odvojio na 8:4, Mladost je zaigrala presing koji je urodio plodom pa su zabili Tkalčec i Mihić. To ipak nije bilo dovoljno da bi se izbjegao poraz pa su igrači Jadrana na kraju slavili pobjedu.

U drugom polufinalu je Jug CO nadjačao Primorje EB 8:4, pa se danas u borbi za 3. mjesto Žapci sastaju s Primorjem. Protivnik je to kojeg igrači Mladosti vrlo dobro poznaju jer su se u kvalifikacijama prije ovog prvenstva dva puta sastali. Oba puta su to bile zanimljive i kvalitetne utakmice u kojima je svaka ekipa zabilježila pobjedu na svom plivalištu. Prilika je to da na neutralnom bazenu razriješe dvojbu tko je u ovom trenutku bolji. I taj neka kući ode s medaljama oko vrata.

Sretno Žapci!