Ništa od finala na Korčuli

event 15.06.2019.

Mlađi juniori nisu uspjeli. Primorje je bilo bolje rezultatom 9:6 (1:3, 1:2, 4:0, 3:1) pa će tako Žapci sutra u 11:20 u borbu za brončanu medalju protiv Zadra 1952. Bilo je to polufinale puno uzbuđenja koje će se još sigurno neko vrijeme prepričavati i analizirati. Žapci su u jednom trenutku imali sve, a na kraju […]

Mlađi juniori nisu uspjeli. Primorje je bilo bolje rezultatom 9:6 (1:3, 1:2, 4:0, 3:1) pa će tako Žapci sutra u 11:20 u borbu za brončanu medalju protiv Zadra 1952.

Bilo je to polufinale puno uzbuđenja koje će se još sigurno neko vrijeme prepričavati i analizirati. Žapci su u jednom trenutku imali sve, a na kraju su ostali kratkih rukava. Početak je bio kao iz snova naših igrača. Najprije dva gola Mihaljevića, jedan s igračem više, jedan iz igre, pa potom pogodak Tonija Bušića za sjajnih 3:0 polovinom prvog dijela.

Nakon što je Primorje smanjilo na 3:1, ponajbolji Primorjaš Burburan udara Brčića iznad vode i zarađuje isključenje do kraja utakmice (tzv. brutality). Peterac koji je uslijedio nije iskoristio Paić. Mladost je u iduće 4 minute imala igrača više, a to je uspjela iskoristiti 2 puta preko Tonija Bušića i Paića, te su Žapci do pred kraj druge četvrtine imali visokih 5:1. Nažalost, poslije promjene strana, Mladost kao da je stala. Jeli uzrok bio umor, podsjetimo da su naši Žapci doputovali na Korčulu sa samo 4 rezerve, ili su se ruke skratile pri pomisli na finale, ostaje za analizu. U svakom slučaju, Primorje je to iskoristilo i postiglo 5 golova u nizu za vodstvo 6:5.

Kada je Paić realizirao peterac za 6:6 na samom početku posljednje četvrtine izgledalo je da će Mladost pronaći put do pobjede. Te se želje ipak nisu ostvarile, jer su igrači Primorja do kraja utakmice postigli tri gola za konačnih 9:6.

Svaki poraz je bolan, ali sutra je novi dan i nova prilika za osvajanje brončane medalje protiv Zadra koji je u drugom polufinalu poražen od Jug CO sa 14:9. Utakmica protiv Zadra je na programu u 11:20.