Posjeti HAVK Mladost web-shop
Posljednje kolo ligaškog dijela PH

Nova pobjeda

event 24.02.2024.

Ono što smo najavljivali s – Dvije utakmice u tri dana; sada možemo slično, ali malo ljepše – Druga pobjeda u tri dana

Naime, nakon Zadrana u četvrtak, u subotu je u našem bazenu ‘pao’ korčulanski sastav, momčad KPK. Podsjetimo, riječ je o unaprijed odigranoj utakmici 8. kola Prvenstva Hrvatske, a koja je igrana na traženje gostujućeg sastava.

Samo je prvu četvrtinu trajala neizvjesnost i rezultatska izjednačenost. U drugoj i trećoj, Žapci su osigurali sva tri boda – 19:11 (3:3, 7:3, 3:1, 6:4). Razlika je u biti ostvarena u drugoj polovici druge četvrtine kada se naša momčad ‘odlijepila’ od vodstva 5:4 do 10:6. Odnosno, u četiri minute je napravljen mini-niz 5:1. U tom su razdoblju po dva gola postigli Jerko Penava i Toni Bušić, te jedan David Mijić. 

Upravo je puni povratak u igru Jerka Penave (5 golova) koji je još nedavno izbivao iz momčadi, te ljevaka Davida Mijića (4 gola), umnogome trasirao put pobjede momčadi trenera Damira Vinceka.

Ovom utakmicom Mladost je završila temeljni dio Prvenstva Hrvatske, te nam sada predstoji doigravanje odnosno četvrtfinalne utakmice. U njima će nam suparnik biti šibenski Solaris.

Strijelci za Mladost bili su – Jerko Penava 5, David Mijić 4, Maroje Gluhaić 3, Toni Bušić 2, Eugen Koprčina 2, te po jedan Goran Solje, Branimir Herceg i Domagoj Jajčinović

Do početka doigravanja za naslov prvaka, odnosno četvrtfinala, u planu je da naši dečki pođu uskoro do Rijeke na sparing Primorju EB. Koristit će i primorjašima uoči nastavka nadmetanja u Eurokupu, ali i našoj momčadi koja će time dobiti vrlo jakog suparnika za ‘uhodavanje’ za četvrtfinale.