Posjeti HAVK Mladost web-shop
Sedmo kolo Premier lige

Novi poraz od Primorja EB

event 09.11.2023.

Što drugi reći osim – izgleda da nam u zadnje vrijeme sastav iz Rijeke ‘ne leži’. Drugi put ove sezone došla je Hinićeva squadra na naš bazen uz Savu i drugi put slavila

Da ne pribrajamo tu i pobjedu gostiju proljetos još u utakmici za treće mjesto u prošlosezonskom Prvenstvu Hrvatske.

U 7. kolu Premier lige, skupine Zapad, Primorje EB je svladalo Mladost 10:8, te nam bez dvojbe zakompliciralo daljnju borbu za poredak od 4. do 7. mjesta u ovom natjecanju kada nam slijede još tri susreta. Utakmica protiv Primorja EB na Kantridi, te dva domaća susreta, protiv Mornara i šibenskog Solarisa.

Što se utakmice protiv Primorja EB tiče, nije dobro izgledalo ni prije početka. Sastav oslabljen za izostanak Jerka Penave. Ništa puno bolje početak nije izgledao ni u bazenu. Na prvo vodstvo smo morali pričekati do početka treće četvrtine (Gluhaić za 4:3). No, u ovoj dionici bilježimo i najveće vodstvo, (6:4, ponovo Gluhaić i to iz peterca koji je skrivio za treću osobnu Gabrijel Burburan). Do kraja treće dionice ostala je tek minuta.

No, tu smo stali. S druge strane, razigrao se Niko Čubranić koji će u posljednjih osam i pol minuta utakmice postići čak 4 gola. Preokrenuli su gosti do sredine zadnje četvrtine od 6:4 za Mladost do 7:6 za Primorje EB. Velik pad je uslijedio u zadnjoj dionici, čak pet primljenih pogodaka za na koncu poraz od Riječana, 8:10.

Strijelci za Mladost bili su – Maroje Gluhaić 2, David Mijić 2, te po jedan pogodak Eugen Koprčina, Luka Bajić, Branimir Herceg i Toni Bušić.